Помните ли когато през 2014 година ви разказахме за Plastc — безконтактната мултифункционална карта, в която можете да държите дигитално всичките си разплащателни карти и ваучери? Е, джаджата няма да я има, както може би някои вече са се досетили.

Компанията започна да събира пари от предварителни поръчки още през 2014 година като през лятото на следващата 2015 трябваше да пусне продукта си в продажба. Такъв обаче не се появи поради проблеми с финансирането. Сега, още две години по-късно, Plastc ще обявят фалит след две неуспешни финансирания — едно за 6,75 милиона долара и следващо (през февруари тази година) за 3,5 милиона.

От предварителни поръчки Plastc събраха общо над 9 милиона долара от ентусиазирани купувачи, които обаче така и не видяха своите карти. Ако идеята е звучала прекалено хубава, за да е истина за някои, то може би наистина е така.

За тези, които смятат да искат парите си от Plastc обратно, това вероятно няма да се случи. Още преди компанията да обяви фалит (което официално все още не е станало), всичките им профили в социалните мрежи бяха закрити, а всички промоционални и рекламни видеа свалени. Интересно как 9 милиона долара не успяха да реализират тази технология…