grocery store own labels

Photon Interactive и Panasonic сключиха стратегическо партньорство с идеята да създадат персонализирани табелки в магазините. Photon е компания, която работи основно с известни търговски марки и разработва за тях мобилни приложения.

ВИЖ ОЩЕ: SONY С НОВ СЕНЗОР ЗА СМАРТФОНИ

Идеята е да се обедини софтуерът на Photon с екраните на Panasonic, така че системата да може да разпознае всеки един купувач в магазина. Информацията, която ще се представя ще включва таргетирана реклама, както и възможности за покупка и отбелязване на определени покупки.
Идеите са доста смели, но концепцията на двете компании е много добре замислена. Например, при посещение на един магазин купувачите ще могат да използват електронната система не само за преглеждане на промоциите, но и за търсене на самите продукти.

Отбелязването на QR кодове по продуктите и рафтовете създава техническа възможност за ориентиране на системата за физическото местоположение на желаните артикули. По-просто казано, ще можете да питате табелките за вашите желани продукти и ще спестите време. Информационната система ще може да се интегрира и в различни мобилни приложения. Това позволява поръчването на храна без необходимост от разработването на друг сложен софтуер.

Освен в магазините и ресторантите, Panasonic и Photon предвиждат и възможност тяхната система да се използва и в хотелите за отчитане на гостите.
За създаването на футуристичните таблети, като във филма Частен доклад, все още технологията не е толкова напреднала. Но Apple, Google, както и Photon работят и по тези концепции. Вероятно няма да е далеч времето, когато технологиите наистина ще са свързани и ще бъдат навсякъде. Дори и в табелките на супермаркетите.