windows-phone-companion

Ако вече сте актуализирали вашите Windows системи до най-новата версия, тогава имате и достъп до едно от последните приложения на Microsoft. Windows 10 разполага с Phone Companion, който позволява лесното синхронизиране на данни между компютъра и мобилното устройство.

Приложението се инсталира по подразбиране с Windows 10 и поддържа всички устройства с мобилната версия на Windows, Android и iOS (iPhone и iPad). Phone Companion позволява интеграция и синхронизация с услугите за автоматично създаване на резервни копия на снимките в OneDrive, OneNote Mobile, Skype, Office Mobile и Outlook.

По време на синхронизиране с устройството програмата проверява дали потребителят е вписан с неговия Microsoft профил за по-пълно синхронизиране с услугите на компанията. За активиране на синхронизирането на данни програмата моли потребителят да инсталира OneDrive, като след това всичко се извършва автоматизирано.

При свързване на Android устройство чрез кабел програмата автоматично го идентифицира и извежда информация за неговото състояние – заряд, свободно място в основната памет и в картата за разширение (ако е налична такава). При iOS информацията е по-оскъдна.

Очакваме към Phone Companion в бъдеще да бъде добавена и поддръжката за Cortana при Android и iOS и опцията за поточно възпроизвеждане на песни от OneDrive.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS