Какво ще кажете да имате възможността да принтирате малки проекти у дома и то без да ви се налага да влагате в това хиляди левове за добър 3D принтер? Това вече е възможно благодарение на младия стартъп Rinnovated Design. Момчетата от тази компания са си задали като цел да създадат малък, удобен и най-вече евтин 3D принтер, който да бъде достъпен за всички, които биха желали да се забавляват с това.

Продуктът им премина през успешни кампании в Kickstarter и Indiegogo, където събра много повече пари, отколкото на разработчиците им бяха необходими. Това стана още през 2013 година, като оттогава създателите работят усилено и ето, че днес вече сайтът им е отворен за предварителни поръчки на принтера. Там можете да получите и повече информация за това какво представлява той, но не е толкова сложно – комплектът се състои от няколко части и една платка, които се сглабят за около час. Трябва ви и стенд, който можете да си купите или да направите сами. След това пълните резервоара със специална смола, наподобяваща полимер, и работата може да започне.

Интересен е начинът, по който принтерът работи. Той използва насочена лазерна светлина, с помощта на която насочва и контролира изливането на смолата върху предварително зададен от вашия компютър или лаптоп чертеж. Нищо повече. Просто не би могло да бъде по-лесно. И както споменах в заглавието, всичко това само за 100 долара. Ще трябва отделно да си купите смола, разбира се, а и има нокои други не толкова задължителни, но препоръчителни компоненти. Всичко ще ви излезе не повече от 150 долара, към което добавете една нормална доставка и можете да започнете да принтирате каквото се сетите.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS