Можем да кажем, че Oppo Find X се превърна в един от най-интригуващите флагмани на 2018 година. Китайската компания предложи смартфон, който блести с изключително красив дизайн, слайд механизъм за предната и задната камера, както и добър хардуер.

Сега се очаква Oppo да се превърнат и в първият производител, предложил смартфон с 10GB RAM, криещи се под капачето. Това ще се случи с нов модел на Oppo Find X, който Oppo предстои да представи в близко бъдеще.

Многото RAM далеч не е непозната територия за Android флагманите. Повечето от тях вече разполагат с RAM в параметрите между 4GB и 8GB. Колкото повече RAM има един смартфон, толкова по-добре той се справя със задачите, които му поставяте.

Мнозина биха казали, че за момента не се нуждаем от смартфон с подобни параметри и че 10GB е твърде много. Но можем да припомним, че същото бе казвано и за телефоните с 8GB RAM, а сега те се приемат за нещо напълно в реда на нещата.

На този етап не е ясно, кога бихме могли да се докоснем до новия Oppo Find X с 10GB RAM. Това ще бъде първият до момента смартфон с подобни параметри, но можем да очакваме, че и други производители ще последват примера на Oppo. По-рано през тази година стана ясно, че Asus искат да произведат версия с 10GB RAM на своя гейминг телефон – ROG Phone. Говори се, че Asus така и не са го сторили, защото не са имали достатъчно място за инсталиране на допълнителния RAM.

Според информация на изданието GizmoChina, очаква се новият Oppo Find X с 10GB RAM да бъде скъпичък. На този етап се спекулира, че този модел ще струва около 7,999 китайки юани, което се равнява на около 1,163 долара.

Остава да видим, дали и кога революционният модел на Oppo Find X ще пристигне на пазара. Определено това ще бъде сред големите новини за годината.