Ето че младата китайска компания OnePlus представи дългоочаквания си и спекулиран втори смартфон за тази година в лицето на OnePlus X. Както и OnePlus 2, и този може да бъде наречен бюджетно устройство, та дори и нещо повече.

Ако OnePlus 2 се слави като убиецът на флагмани за тази година, то OnePlus X е един малък убиец сам по себе си. Скоро бихте могли да се сдобиете с него в два различни варианта – със стъклен или керамичен гръб. Първият ще струва 250 долара, докато този, облечен в керамика – 350. Но от какво са го лишили производителите, за да може той да е толкова евтин?

На първо място имаме 5-инчов дисплей, който тук е Full HD с AMOLED технология. Скенер за пръстови отпечатъци липсва, както и USB Type-C. По-странното обаче е процесорът, който тук е Snapdragon 801 – същия като този в миналогодишния смартфон от компанията OnePlus One. Малко позакъсняла технология, но все някакви жертви трябва да се направят, за да бъде устройството достъпно, но с премиум усещане. Няма обаче да се разочаровате, обещават китайците – вътре в смартфона ще намерите 3GB RAM, 16GB вградена памет и възможност за разширяването ѝ. Слотът за microSD карта може да играе ролята и на слот за втора nano SIM карта. Операционната система е Oxygen OS 5.1, базирана на Android 5.1 Lollipop. И последно – камерите са съответно 13 мегапиксела (с бленда f/2.2) и 8-мегапикселова такава.

Поръчките на OnePlus X ще са достъпни от 5 ноември, като за сега опцията само с покани продължава да важи. OnePlus обаче споменаха, че след месец това ще отпадне частично и всеки ще може да поръчва устройството. Вариантът с керамичен гръб пък в началото ще се предлага само за Европа.

Какво мислите за новото бюджетно устройство на OnePlus?

oneplus-x-ceramic-1

oneplus-x-ceramic-3

oneplus-x-ceramic-4