Apple ни носи много изненади с новия iPhone 12 през 2020

През 2020 г. Apple може да включи четири нови смартфона, голям 5G ъпгрейд и навлизане на нов стил и технологии за iPad Pro. Очаква се новите 5G iPhone да са придружени от важни аксесоари, като един от тях определя навлизането на гиганта в нови пазарни нисши.

Есенното събитие на iPhone се превърна в основа за календара на технологиите, но 2020 г. изглежда няма да е обикновена година. Дори преди текущата пандемия на коронавирус, тазгодишният старт на iPhone изглеждаше готов да предложи едно от най-големите технологични подобрения в историята на смартфона.

Наскоро актуализираният iPad Pro на пръв поглед показва някои от промените, които можем да очакваме. Обновеният таблет ще ни плени с нов естетически красив вид. Към това ще можем да се насладим на увеличена реалност. Apple определя нововъведението като LIDAR.

За есенното събитие се очакват четири модела iPhone, тъй като Apple предлага наследници на iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, както и две последващи версии на iPhone 11. Новите модели iPhone Pro ще имитират дизайнерският вид на iPad Pro с плоски ръбове, рамка от неръждаема стомана и по-рязко заоблени ъгли.

Настоящият iPhone 11 Pro се кипри с дисплей, който се извива около краищата на покритието. Вместо това, iPhone Pro ще използва плоско стъкло. Наследникът на iPhone 11 Pro Max може да има по-голям екран от 6.5-инчовите от настоящото поколение. Има слухове, че се работи върху намаляване на спорното „прорязване“ в горната част на панела. Това ще свие корпуса на предната камера и системата DepthSense, използвана за Face ID.

Отзад очакваме да видим три камери за iPhone Pro 2020 и две на наследника на Phone 11. За iPhone Pro обаче ще бъде включен и LIDAR скенерът от iPad Pro. Това добавя дълбочинно определяне, което може да се използва за по-добро интегриране на виртуални обекти в реална среда.

HomePod 2020 и новите Apple AirTags

Емблематичната марка заяви, че работи върху актуализация на своя смартфон за високоговорители HomePod. Той беше обявен в средата на 2017 г. Всъщност не се реализира до февруари следващата година. HomePod трябваше да бъде върха на Apple, както Amazon’s Echo и Home на Google.

HomePod 2020 ще изглежда почти по същия начин. Приблизително половината от размера на оригинала ще запази фината естетика, но ще бъде по-евтин за закупуване. HomePod v2 ще включва по-интелигентната Siri и голяма съвместимост с музикалните услуги.

Аксесоари

Очаквано тази година ще стартират и добре настроените аксесоари за проследяване. Приемайки Tile в категорията доходоносно проследяване на собствеността, те ще се възползват от съществуващия опит на Apple във „Find My iPhone“, който наскоро премина към нова услуга „Find My“ с по-широко покритие за различните продукти на марката.

Ще се забави ли производството

Поради усложнената международна здравна ситуация, физическите магазини извън Китай са затворени и известни смущения във веригата на доставки и производство са реална възможност. Apple, както и всяка една друга компания, не е имунизирана от въздействието на настоящата пандемия. Как точно това ще промени времевия диапазон, не е сигурно към този момент и би могло да остане неясно до събитието през септември.

Обикновено Apple анонсира новите си модели и след това предоставя възможност за предварителна поръчка. През 2020 г. обаче това може да не е начинът, по който ще се разиграят събитията.

Сподели
Предишна страницаНай-чистата вода в света
Следваща страницаТеленор предлага новия Motorola Moto G8 Power
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.