Намираме се на броени дни от официалната презентация на Apple, по време на която ще бъдат показани и новите смартфони iPhone на американската компания. Съвсем нормално, броени дни преди събитието, технологичните медии ни заливат с купища предположения и слухове, свързани с новите играчки на Apple.

По всичко изглежда, че вече имаме детайли и относно най-евтиния 6.1-инчов модел на iPhone. В Twitter се появиха снимки на въпросния бюджетен телефон, който показва модела в няколко различни цвята. Очаква се въпросният бюджетен iPhone да носи името iPhone Xc.

Снимките бяха публикувани онлайн от Бен Гескин, като те показват този конкретен iPhone отзад и отстрани. Виждаме го в четири различни цвята – червен, бял, тъмносин и розов. Според Бен Гескин, това са просто макети на телефона, а не реални устройства, но неговата информация съвпада с всичко, което сме чували до момента.

Предишните слухове подсказваха, че Apple планират да предложат устройството в различни цветове. Няма и помен обаче от оранжевото, за което се споменаваше в някои публикации. Бен Гескин потвърждава и размера на телефона – 6.1 инча, като той разполага с LCD дисплей.

Може би най-интересното нещо в случая е името на модела – iPhone Xc. Някои хора предполагаха, че Apple биха могли да нарекат модела просто iPhone 9. iPhone X обаче звучи логично поради някои определени причини.

Можем да кажем, че по този начин компанията запазва името „iPhone X“ под някаква форма. Въпросното „c“ от своя страна ни връща към модела iPhone c – устройството с размери на iPhone 5, което се предлагаше в различни цветове и като по-евтина алтернатива на основните флагмани.

Разбира се, всичко това на този етап е просто спекулация. Не можем да бъдем сигурни какво ще ни предложат Apple, докато не го видим с очите си през тази седмица. Но всичко ни говори за представянето на много нови iPhone, при това – в множество различни цветове. Е, остава да видим.