Marketplace

[caps]И[/caps]ма едно нещо, което отличава смартфоните от всички останали мобилни телефони на пазара. Тук не говорим за големия дисплей, мощния хардуер или чудесната камера. Става дума за приложенията! Именно те правят един телефон умен. Приложенията ни позволяват да вършим някои елементарни на пръв поглед действия, помагат ни да организираме задачите си, да персонализираме телефона си или да играем на него. Апликациите ни дават свободата да направим това, което нито един друг телефон не може. Приложенията може да намерите в онлайн магазините на всяка една операционна система за смартфони и тук… попадаме в бойно полезаAndroid, iOS и Windows Phone. Много хора вярват, че Microsoft не са направили много за своя магазин и разработчиците също не влагат усилия, но дали е точно така? След няколко седмици, които прекарах в компанията на Lumia 1020 и Lumia 1520 установих, че Marketplace всъщност крие голям потенциал и сега ще ви разкрия част от приложенията, на които се натъкнах.

[cquote]Преди да разгледаме Marketplace нека обърнем внимание и на чудесните системни приложения[/cquote]

Първо, нека да започна с това, че винаги  разделяме приложенията на системни, или такива, които вървят ръка за ръка с операционната система, и такива, които вие може да инсталирате допълнително. Понякога е трудно да се прецени дали е по-добре да има повече системно инсталирани приложения или да се остави повече свобода на потребителите да решат какво точно да има в телефона им, но е факт, че от Nokia са намерили златната среда в това отношение. Апликациите, с които идват техните телефони, не са много, но са такива, които ще ви се наложи да ползвате и ще са ви полезни. Това би ви спестило време, прекарано в ровене из онлайн магазина им и търсене на нещо, което производителят предвидливо е решил да добави. Освен това, тези приложения са много по-добре направени и работят отлично, именно защото зад тях стои един чудесен екип от професионалисти.

Едно приложение, което определено ще е полезно за всички, които искат да следят какъв трафик се генерира от телефона им, е Data Sense. Няма нужда да споменавам, че генерирането на нежелан трафик е нещо, което всички се стремим да избегнем. Лошото е, че този трафик е много труден за следене, защото голяма част от него понякога се генерира без да разберем, на заден план. Оттук идват и високите сметки, което пък е най-неприятната част. Чрез Data Sense, обаче, може да правите справка както за трафика през мобилната мрежа, така и за този през Wi-Fi, ако държите да следите всичко изкъсо.Има три различни вида лимити, които може да задавате – еднократен, месечен и неограничен, което е хубаво, ако договорът към оператора ви не е за неограничен интернет.Чрез Data Sense можете да ограничавате използването на данни от приложенията, които работят на заден план, а в последната софтуерна версия на Windows Phone, която носи името Black edition, вече може  да ограничите данните и в роуминг. Това може да ви спести много главоболия, ако често пътувате в чужбина.

[cquote]В Windows Phone ще намерите чудесен набор от приложения за бизнеса[/cquote]

Другото много полезно вградено приложение в телефоните с Windows Phone е офис пакетът. Тук потребителите, които се занимават повече с бизнес, вероятно ще проявят по-голям интерес, защото този пакет е изключително удобен за напечени ситуации, в които на момента трябва да се отреагира и да се провери някой документ. С него може да четете и редактирате Word, Excel и Power Point. Лесно може да променяте форматирането на шрифта, да добавяте цветове и фон на буквите, а работата с формули не представлява никакъв проблем.

Разбира се, няма как да обърнем внимание на всички полезни системни приложения, но ще направя опит да ви покажа някои от най-интересните програми, които може да намерите в Marketplace. [rquote]Закачете и подредете в папки всичко важно за вас[/rquote]Ровейки се из онлайн магазина открих, че в Windows Phone вече има и доста приложения, които може да ви заинтригуват с възможностите си. App Folder е именно едно от тези, които ми направиха най-добро впечатление и искам да ви разкажа за него. Както сигурно се досещате, в основното меню на тази операционна система може да стане „пренаселено”, ако инсталирате голям брой приложения. Разбира се, винаги може да изведете и закачите най-важните за вас отпред, но подредени в папка ще са доста по-прегледни. Именно това ви позволява App Folder – да създавате папки и да групирате приложенията в тях, за да се намират по-лесно, а и на вас да ви е по-удобно.

[cquote]Задаването на тон за звънене никога не е било толкова лесно … и безплатно[/cquote]

Трябва да си призная, че допреди известно време имах малко затруднения със задаването на мелодия като тон за звънене на телефоните с Windows Phone. Решението обаче се оказа изключително елементарно, стига да бях потърсил в Marketplace. MP3Tube е безплатно приложение, което също може да ви заинтригува, защото чрез него може да задавате лесно и бързо мелодии като тон за звънене. Самата функция ви позволява да потърсите в YouTube песента,  с която искате да звъни телефонът ви. След това безплатно може да я прослушате и дори да си я свалите. Накрая ще може да изрежете интервала, който да се чува при звънене.Това е! Всичко става много лесно, бързо и безплатно, което се среща рядко при легалното сваляне на мелодии от интернет.

[cquote]Социалките като Facebook, Instagram, Twitter и Foursquare са налични[/cquote]

Винаги съм си мислил, че приложения като Instagram са безсмислени. Дори мина доста време преди да се реша да си създам профил, но след известно време видях, че всъщност приложението е много хубаво и човек може да се позабавлява с него. То е семпло, няма реклами и сложнотии, както е при Facebook. За съжаление, дълго време Instagram не бе наличен в Marketplace, но от съвсем скоро това се промени и сега всички негови почитатели могат да му се насладят.

И докато съм на темата със снимките, искам да ви споделя за още няколко приложения, които могат да ви послужат за тяхната персонализация. Не знам дали сте си инсталирали някога Camera 360, защото аз не бях, въпреки че е много известно приложение. За моя изненада се оказа, че е доста полезно с всичките си ефекти и опцията за ръчен фокус, но поне моето мнение е, че то ще ви свърши повече работа, ако ползвате някой от моделите в среден или нисък клас. Там опциите във вградената камера са по-малко, докато при предложенията от висок клас почти всичко си е вече налично.

[cquote]Усеща се присъствието на родните разработчици[/cquote]

Учудващо, но в Marketplace има и доста български приложения. Тези, които най-много ми се набиха на очи бяха BG Phonetic и SMS Паркинг. BG Phonetic ви дава възможност да сменяте клавиатурата от стандартната в телефона към БДС или фонетична, както и да подредите по азбучен ред. Това ще е супер полезно за тези от вас, които примерно са свикнали да пишат по старомодния начин. SMS Паркинг пък разпознава в кой град се намирате и може директно да изпраща смс, без необходимост да знаете номера. Освен това ако се чудите дали сте паркирали в синя или зелена зона и дали изобщо сте в зона, приложението ще ви даде тази информация. Предполагам, че повечето от нас са го ползвали, когато им се е налагало да паркират по центъра. Други български приложения, които може да пробвате са 100 NTO и БГ Летища. 100 NTO ви дава информация за най-интересните туристически обекти у нас, а с БГ Летища може да видите в колко излита самолетът ви днес и дали има закъснение.

Като изключим всичко това, в онлайн магазина има и много приложения за забавление и убиване на времето. Тук може да намерите 9Gag, Marvel Comics, Nokia Trailers и Vine. Nokia Trailers грабна вниманието ми, защото много обичам киното и следя всеки нов филм с интерес. Приложението предлага галерия от всички нови филми, които се очакват по кината. За всеки филм ще намерите постер, кратко привю и трейлър. За Vine и 9Gag не мисля, че може да се каже нещо повече – така или иначе са едни от най-известните приложения в света.

За финал ще кажа и няколко думи за набора от игри, които може да намерите в Marketplace. Вече всички знаят, че Asphalt 8 бе пусната за безплатно изтегляне, което бе чудесна новина за всички геймъри, но това не е единствената игра, която може да намерите. [lquote]Цъкате ли???[/lquote]Dungeon Hunter 4 също е една от интересните игри, които излязоха преди броени месеци. Други известни имена, които може да срещнете в гейминг секцията, са Modern Combat 4, Plants vs. Zombies, Temple Run 2, Trail Xtreme 3, Six Guns, Fifa 13, Real Racing 2, Order & Chaos, The Amazing Spider-Man и още много други.

След няколкоседмичната ми разходка в дебрите на Marketplace разбрах, че в него може да намерите много повече, отколкото някога сте си представяли. Повече от очевидно е, че работата по този онлайн магазин кипи и това си личи от километри. Голяма част от най-популярните имена в сферата на мобилните приложения вече могат да бъдат намерени, а тепърва очакваме да видим как много нови и известни разработчици запретват ръкави и правят още десетки полезни програми.

763 Коментари

 1. Title

  […]although web-sites we backlink to beneath are considerably not related to ours, we really feel they are essentially really worth a go through, so have a look[…]

 2. Title

  […]just beneath, are numerous absolutely not associated web pages to ours, nevertheless, they are surely really worth going over[…]

 3. Title

  […]check beneath, are some entirely unrelated websites to ours, nevertheless, they may be most trustworthy sources that we use[…]

 4. Title

  […]just beneath, are quite a few entirely not related websites to ours, however, they may be certainly really worth going over[…]

 5. Title

  […]although sites we backlink to below are considerably not related to ours, we feel they’re actually really worth a go by means of, so possess a look[…]

 6. Title

  […]although internet websites we backlink to beneath are considerably not associated to ours, we feel they’re really worth a go through, so have a look[…]

 7. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine several unrelated data, nevertheless seriously worth taking a appear, whoa did a single learn about Mid East has got a lot more problerms also […]

 8. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a number of unrelated information, nonetheless actually worth taking a look, whoa did one particular study about Mid East has got a lot more problerms also […]

 9. Title

  […]although web-sites we backlink to beneath are considerably not related to ours, we really feel they’re really worth a go as a result of, so have a look[…]

 10. Title

  […]very couple of websites that come about to be detailed below, from our point of view are undoubtedly nicely worth checking out[…]

 11. Title

  […]please check out the web pages we comply with, such as this one particular, because it represents our picks through the web[…]

 12. Title

  […]very handful of internet websites that come about to be in depth below, from our point of view are undoubtedly nicely really worth checking out[…]

 13. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a few unrelated data, nonetheless really really worth taking a search, whoa did one particular master about Mid East has got far more problerms at the same time […]

 14. Title

  […]check beneath, are some totally unrelated web sites to ours, on the other hand, they may be most trustworthy sources that we use[…]

 15. Title

  […]here are some links to internet sites that we link to because we feel they are really worth visiting[…]

 16. Title

  […]that could be the finish of this write-up. Here you’ll discover some web pages that we believe you’ll appreciate, just click the links over[…]

 17. Title

  […]although sites we backlink to below are considerably not connected to ours, we feel they are basically really worth a go by, so have a look[…]

 18. Title

  […]although internet sites we backlink to below are considerably not connected to ours, we really feel they are really really worth a go as a result of, so have a look[…]

 19. Title

  […]that will be the end of this report. Here you’ll discover some sites that we feel you’ll enjoy, just click the hyperlinks over[…]

 20. Title

  […]although sites we backlink to below are considerably not associated to ours, we really feel they may be actually worth a go by way of, so have a look[…]

 21. Title

  […]that is the end of this write-up. Right here you’ll uncover some websites that we feel you will appreciate, just click the hyperlinks over[…]

 22. Title

  […]although sites we backlink to beneath are considerably not connected to ours, we feel they’re truly really worth a go as a result of, so have a look[…]

 23. Title

  […]Every as soon as inside a although we choose blogs that we study. Listed beneath are the latest sites that we select […]

 24. Title

  […]very few internet websites that come about to become comprehensive beneath, from our point of view are undoubtedly well really worth checking out[…]

 25. Dreary Day

  It was a dreary day here yesterday, so I just took to messing around on the internet and realized

 26. Title

  […]here are some hyperlinks to internet sites that we link to since we assume they may be really worth visiting[…]

 27. Title

  […]very handful of sites that happen to become comprehensive beneath, from our point of view are undoubtedly properly really worth checking out[…]

 28. Title

  […]here are some hyperlinks to web sites that we link to for the reason that we assume they are really worth visiting[…]

 29. Title

  […]although websites we backlink to below are considerably not connected to ours, we feel they’re essentially worth a go as a result of, so possess a look[…]

 30. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a number of unrelated information, nonetheless truly really worth taking a search, whoa did 1 understand about Mid East has got much more problerms also […]

 31. Title

  […]please go to the internet sites we stick to, which includes this a single, because it represents our picks from the web[…]

 32. Title

  […]always a major fan of linking to bloggers that I love but do not get quite a bit of link like from[…]

 33. Title

  […]Every once inside a while we decide on blogs that we study. Listed below are the most current internet sites that we pick out […]

 34. Title

  […]check below, are some absolutely unrelated web-sites to ours, nonetheless, they are most trustworthy sources that we use[…]

 35. Title

  […]check beneath, are some entirely unrelated web sites to ours, having said that, they are most trustworthy sources that we use[…]

 36. Title

  […]just beneath, are quite a few totally not related web pages to ours, nevertheless, they are surely really worth going over[…]

 37. Title

  […]check below, are some totally unrelated internet sites to ours, having said that, they are most trustworthy sources that we use[…]

 38. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a few unrelated data, nevertheless genuinely really worth taking a look, whoa did one particular master about Mid East has got a lot more problerms as well […]

 39. Title

  […]always a major fan of linking to bloggers that I like but don’t get a whole lot of link appreciate from[…]

 40. Title

  […]although internet sites we backlink to beneath are considerably not associated to ours, we feel they are essentially worth a go by, so possess a look[…]

 41. Title

  […]Every as soon as in a though we select blogs that we read. Listed below would be the most up-to-date web-sites that we choose […]

 42. Title

  […]The information talked about within the report are some of the most beneficial accessible […]

 43. Title

  […]just beneath, are several totally not connected web-sites to ours, nevertheless, they are certainly worth going over[…]

 44. Tumblr article

  I saw a writer writing about this on Tumblr and it linked to

 45. Title

  […]please take a look at the internet sites we comply with, like this one particular, as it represents our picks in the web[…]

 46. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine several unrelated information, nonetheless definitely really worth taking a look, whoa did one understand about Mid East has got additional problerms too […]

 47. Title

  […]Every after in a though we select blogs that we study. Listed beneath are the most current sites that we pick out […]

 48. Title

  […]just beneath, are a lot of totally not connected web sites to ours, having said that, they’re surely really worth going over[…]

 49. Title

  […]we like to honor numerous other web sites around the net, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Beneath are some webpages really worth checking out[…]

 50. Title

  […]please take a look at the web-sites we stick to, which includes this one, as it represents our picks in the web[…]

 51. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a number of unrelated data, nevertheless actually worth taking a search, whoa did 1 learn about Mid East has got more problerms at the same time […]

 52. Title

  […]very couple of websites that happen to become comprehensive beneath, from our point of view are undoubtedly very well worth checking out[…]

 53. Title

  […]just beneath, are many entirely not related web pages to ours, even so, they are surely really worth going over[…]

 54. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a number of unrelated information, nevertheless really worth taking a search, whoa did a single learn about Mid East has got more problerms also […]

 55. Title

  […]very few web-sites that happen to become comprehensive below, from our point of view are undoubtedly effectively worth checking out[…]

 56. Title

  […]very handful of sites that transpire to be comprehensive below, from our point of view are undoubtedly well worth checking out[…]

 57. Title

  […]that could be the end of this write-up. Right here you’ll obtain some internet sites that we believe you’ll value, just click the links over[…]

 58. Title

  […]although web-sites we backlink to beneath are considerably not associated to ours, we really feel they’re basically worth a go via, so possess a look[…]

 59. Title

  […]although internet websites we backlink to below are considerably not connected to ours, we really feel they are essentially really worth a go by, so have a look[…]

 60. Title

  […]although websites we backlink to beneath are considerably not related to ours, we really feel they’re basically worth a go as a result of, so have a look[…]

 61. Title

  […]although internet sites we backlink to below are considerably not related to ours, we really feel they’re actually worth a go by way of, so have a look[…]

 62. Title

  […]although internet sites we backlink to beneath are considerably not connected to ours, we feel they’re basically worth a go through, so have a look[…]

 63. Title

  […]always a major fan of linking to bloggers that I like but really don’t get a lot of link really like from[…]

 64. Title

  […]that would be the finish of this post. Here you’ll locate some web sites that we feel you will value, just click the hyperlinks over[…]

 65. Title

  […]although internet websites we backlink to below are considerably not associated to ours, we really feel they may be truly really worth a go through, so have a look[…]

 66. Title

  […]although web sites we backlink to beneath are considerably not associated to ours, we really feel they may be essentially really worth a go as a result of, so possess a look[…]

 67. Title

  […]we like to honor quite a few other net sites around the internet, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Underneath are some webpages worth checking out[…]

 68. Yahoo results

  While browsing Yahoo I discovered this page in the results and I didn’t think it fit

 69. Title

  […]always a significant fan of linking to bloggers that I adore but really don’t get a lot of link really like from[…]

 70. Title

  […]please take a look at the sites we stick to, including this a single, because it represents our picks from the web[…]

 71. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine some unrelated data, nevertheless really worth taking a search, whoa did one study about Mid East has got more problerms at the same time […]

 72. Title

  […]we like to honor numerous other world-wide-web web-sites around the net, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Underneath are some webpages really worth checking out[…]

 73. Title

  […]we like to honor a lot of other online web-sites around the net, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Below are some webpages really worth checking out[…]

 74. Title

  […]that would be the finish of this write-up. Right here you’ll locate some web pages that we think you’ll appreciate, just click the hyperlinks over[…]

 75. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine several unrelated data, nevertheless definitely worth taking a appear, whoa did one particular understand about Mid East has got a lot more problerms also […]

 76. Title

  […]we prefer to honor many other net websites on the web, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Underneath are some webpages worth checking out[…]

 77. Title

  […]we prefer to honor a lot of other net web sites on the internet, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Beneath are some webpages really worth checking out[…]

 78. Title

  […]always a significant fan of linking to bloggers that I enjoy but don’t get quite a bit of link appreciate from[…]

 79. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a couple of unrelated information, nonetheless genuinely really worth taking a search, whoa did one find out about Mid East has got more problerms also […]

 80. Title

  […]Every after in a although we pick blogs that we read. Listed below are the most recent internet sites that we opt for […]

 81. Title

  […]just beneath, are numerous absolutely not associated web sites to ours, having said that, they may be surely worth going over[…]

 82. Title

  […]just beneath, are several entirely not associated sites to ours, having said that, they’re certainly really worth going over[…]

 83. Title

  […]although sites we backlink to below are considerably not related to ours, we feel they’re really worth a go by means of, so have a look[…]

 84. Title

  […]that could be the finish of this report. Here you’ll come across some sites that we consider you’ll value, just click the hyperlinks over[…]

 85. Title

  […]here are some hyperlinks to websites that we link to due to the fact we assume they may be really worth visiting[…]

 86. Title

  […]that would be the end of this report. Right here you’ll uncover some sites that we believe you’ll enjoy, just click the links over[…]

 87. Title

  […]Every as soon as in a when we pick blogs that we study. Listed beneath would be the most recent internet sites that we choose […]

 88. Looking around

  I like to look in various places on the internet, regularly I will just go to Stumble Upon and follow thru

 89. Title

  […]we prefer to honor quite a few other internet websites on the internet, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages worth checking out[…]

 90. Title

  […]check below, are some completely unrelated internet websites to ours, nonetheless, they may be most trustworthy sources that we use[…]

 91. Title

  […]check beneath, are some totally unrelated internet sites to ours, on the other hand, they may be most trustworthy sources that we use[…]

 92. Title

  […]the time to read or take a look at the material or web-sites we have linked to beneath the[…]

 93. Title

  […]please visit the websites we comply with, like this a single, because it represents our picks through the web[…]

 94. Title

  […]that could be the finish of this write-up. Right here you’ll locate some sites that we assume you will enjoy, just click the hyperlinks over[…]

 95. Title

  […]that will be the end of this write-up. Right here you’ll discover some sites that we feel you’ll appreciate, just click the links over[…]

 96. Title

  […]that will be the finish of this report. Right here you will come across some web pages that we think you’ll enjoy, just click the links over[…]

 97. Title

  […]just beneath, are quite a few entirely not associated web pages to ours, having said that, they may be certainly worth going over[…]

 98. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a couple of unrelated information, nonetheless genuinely really worth taking a appear, whoa did a single understand about Mid East has got much more problerms at the same time […]

 99. Title

  […]check below, are some totally unrelated web sites to ours, however, they may be most trustworthy sources that we use[…]

 100. Title

  […]just beneath, are numerous absolutely not connected sites to ours, nevertheless, they’re surely worth going over[…]

 101. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine some unrelated data, nonetheless definitely worth taking a appear, whoa did one particular study about Mid East has got extra problerms at the same time […]

 102. Title

  […]we prefer to honor a lot of other web web pages around the internet, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Underneath are some webpages really worth checking out[…]

 103. Title

  […]very few internet websites that come about to become detailed beneath, from our point of view are undoubtedly properly worth checking out[…]

 104. Title

  […]very couple of sites that happen to become detailed below, from our point of view are undoubtedly effectively worth checking out[…]

 105. Title

  […]we prefer to honor numerous other internet internet sites around the internet, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages worth checking out[…]

 106. Its hard to find good help

  I am regularly saying that its hard to find quality help, but here is

 107. Title

  […]Every after inside a whilst we opt for blogs that we read. Listed below are the most up-to-date web-sites that we pick out […]

 108. Title

  […]very couple of websites that occur to become detailed below, from our point of view are undoubtedly effectively worth checking out[…]

 109. Title

  […]just beneath, are a lot of absolutely not associated websites to ours, even so, they are certainly really worth going over[…]

 110. Title

  […]that is the finish of this write-up. Right here you’ll locate some websites that we assume you’ll enjoy, just click the hyperlinks over[…]

 111. Title

  […]please pay a visit to the internet sites we follow, which includes this one particular, as it represents our picks through the web[…]

 112. Title

  […]check beneath, are some entirely unrelated web-sites to ours, nonetheless, they’re most trustworthy sources that we use[…]

 113. Title

  […]please take a look at the web-sites we comply with, such as this one, because it represents our picks from the web[…]

 114. Title

  […]we prefer to honor quite a few other internet web sites around the net, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Below are some webpages really worth checking out[…]

 115. Title

  […]always a significant fan of linking to bloggers that I adore but really don’t get a whole lot of link like from[…]

 116. Title

  […]the time to read or pay a visit to the material or internet sites we have linked to below the[…]

 117. Title

  […]here are some hyperlinks to websites that we link to simply because we assume they are really worth visiting[…]

 118. Title

  […]just beneath, are numerous entirely not associated websites to ours, nonetheless, they are surely worth going over[…]

 119. Title

  […]check beneath, are some absolutely unrelated internet websites to ours, nevertheless, they are most trustworthy sources that we use[…]

 120. Title

  […]check below, are some entirely unrelated web-sites to ours, however, they’re most trustworthy sources that we use[…]

 121. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a couple of unrelated data, nevertheless definitely worth taking a look, whoa did one find out about Mid East has got a lot more problerms as well […]

 122. Title

  […]we like to honor several other world wide web web pages on the internet, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages worth checking out[…]

 123. Title

  […]we prefer to honor quite a few other internet internet sites around the net, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Underneath are some webpages really worth checking out[…]

 124. Title

  […]that would be the end of this write-up. Right here you will discover some web pages that we feel you’ll appreciate, just click the links over[…]

 125. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a handful of unrelated information, nonetheless definitely really worth taking a look, whoa did one particular discover about Mid East has got extra problerms too […]

 126. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a couple of unrelated data, nonetheless genuinely worth taking a appear, whoa did 1 discover about Mid East has got much more problerms at the same time […]

 127. Title

  […]that will be the finish of this post. Right here you will obtain some internet sites that we think you will enjoy, just click the links over[…]

 128. Title

  […]that may be the finish of this post. Here you’ll come across some internet sites that we consider you will appreciate, just click the hyperlinks over[…]

 129. Title

  […]although websites we backlink to below are considerably not associated to ours, we really feel they are essentially really worth a go by, so possess a look[…]

 130. Title

  […]we like to honor numerous other web internet sites on the web, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages really worth checking out[…]

 131. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine some unrelated data, nonetheless actually worth taking a look, whoa did one particular master about Mid East has got additional problerms as well […]

 132. Title

  […]always a major fan of linking to bloggers that I really like but really don’t get a whole lot of link like from[…]

 133. Title

  […]usually posts some pretty interesting stuff like this. If you are new to this site[…]

 134. Title

  […]check beneath, are some absolutely unrelated web-sites to ours, nevertheless, they are most trustworthy sources that we use[…]

 135. Title

  […]although websites we backlink to below are considerably not related to ours, we feel they may be really worth a go through, so possess a look[…]

 136. Title

  […]here are some hyperlinks to internet sites that we link to for the reason that we believe they’re worth visiting[…]

 137. Title

  […]we came across a cool web page that you may well delight in. Take a appear if you want[…]

 138. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a number of unrelated information, nevertheless seriously really worth taking a appear, whoa did one particular learn about Mid East has got far more problerms at the same time […]

 139. Title

  […]although internet sites we backlink to beneath are considerably not related to ours, we feel they may be actually really worth a go via, so possess a look[…]

 140. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a few unrelated data, nevertheless genuinely worth taking a look, whoa did one learn about Mid East has got a lot more problerms too […]

 141. Title

  […]check beneath, are some absolutely unrelated websites to ours, even so, they’re most trustworthy sources that we use[…]

 142. Title

  […]very handful of websites that take place to become in depth beneath, from our point of view are undoubtedly well worth checking out[…]

 143. Title

  […]just beneath, are quite a few totally not related websites to ours, nonetheless, they’re certainly really worth going over[…]

 144. Title

  […]here are some hyperlinks to sites that we link to since we consider they may be worth visiting[…]

 145. Title

  […]although internet websites we backlink to beneath are considerably not associated to ours, we feel they are truly worth a go by, so possess a look[…]

 146. Title

  […]that may be the finish of this article. Right here you will find some web sites that we believe you will appreciate, just click the hyperlinks over[…]

 147. Title

  […]very couple of internet websites that transpire to be in depth below, from our point of view are undoubtedly effectively really worth checking out[…]

 148. Title

  […]check below, are some completely unrelated internet websites to ours, even so, they are most trustworthy sources that we use[…]

 149. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a couple of unrelated data, nonetheless actually really worth taking a search, whoa did one particular learn about Mid East has got much more problerms also […]

 150. Dreary Day

  It was a dreary day here yesterday, so I just took to piddeling around on the internet and realized

 151. Title

  […]here are some hyperlinks to websites that we link to because we assume they’re really worth visiting[…]

 152. Title

  […]we like to honor quite a few other web sites on the web, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Beneath are some webpages really worth checking out[…]

 153. Title

  […]that would be the end of this article. Right here you will locate some internet sites that we consider you’ll value, just click the hyperlinks over[…]

 154. Title

  […]very couple of sites that transpire to become comprehensive below, from our point of view are undoubtedly very well worth checking out[…]

 155. Title

  […]that will be the end of this article. Here you will obtain some websites that we consider you will value, just click the links over[…]

 156. Title

  […]we like to honor numerous other world-wide-web sites around the internet, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Below are some webpages worth checking out[…]

 157. Title

  […]that could be the finish of this post. Right here you will come across some web-sites that we feel you’ll value, just click the hyperlinks over[…]

 158. Title

  […]check below, are some totally unrelated internet websites to ours, nonetheless, they are most trustworthy sources that we use[…]

 159. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine some unrelated data, nonetheless really worth taking a appear, whoa did a single find out about Mid East has got far more problerms also […]

 160. Title

  […]please visit the web sites we adhere to, like this one particular, because it represents our picks from the web[…]

 161. Title

  […]check below, are some completely unrelated websites to ours, nevertheless, they may be most trustworthy sources that we use[…]

 162. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a handful of unrelated information, nonetheless really worth taking a search, whoa did 1 master about Mid East has got extra problerms also […]

 163. Title

  […]although internet websites we backlink to beneath are considerably not related to ours, we really feel they are actually really worth a go by, so possess a look[…]

 164. Title

  […]although sites we backlink to beneath are considerably not related to ours, we feel they are actually really worth a go through, so have a look[…]

 165. Title

  […]although sites we backlink to beneath are considerably not connected to ours, we really feel they are in fact really worth a go by, so possess a look[…]

 166. Title

  […]please stop by the web pages we stick to, which includes this a single, because it represents our picks in the web[…]

 167. Yahoo results

  While browsing Yahoo I discovered this page in the results and I didn’t think it fit

 168. Title

  […]Every once in a when we select blogs that we read. Listed below are the most up-to-date web-sites that we select […]

 169. Title

  […]although sites we backlink to below are considerably not connected to ours, we really feel they’re in fact really worth a go via, so possess a look[…]

 170. Title

  […]we like to honor many other world wide web web-sites on the internet, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Underneath are some webpages really worth checking out[…]

 171. Title

  […]very few internet sites that transpire to be comprehensive beneath, from our point of view are undoubtedly effectively worth checking out[…]

 172. Title

  […]we prefer to honor several other net web sites on the internet, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Underneath are some webpages really worth checking out[…]

 173. Looking around

  I like to browse around the online world, regularly I will just go to Stumble Upon and read and check stuff out

 174. Dreary Day

  It was a dreary day here yesterday, so I just took to messing around on the internet and found

 175. Title

  […]just beneath, are various completely not associated sites to ours, nonetheless, they are certainly really worth going over[…]

 176. Title

  […]the time to study or pay a visit to the subject material or web-sites we have linked to below the[…]

 177. Title

  […]please take a look at the sites we stick to, like this a single, because it represents our picks in the web[…]

 178. Title

  […]check below, are some totally unrelated web-sites to ours, nonetheless, they’re most trustworthy sources that we use[…]

Comments are closed.