lumia_920

Има сведения, че следващия флагман на Nokia , известен повече като EOS, ще бъде с четириядрен процесор. Според източници от MyNokiaBlog, в момента компанията тества две различни версии на устройството. Знае се, че от дълго време Nokia насочва своите усилия за направата на дори по-добра камера от тази на  Lumia 920. Също така на фокус е поставен и хардуерът.

Според същите източници, в момента Nokia се бори за запазване на съвместимо изпълнение на батерията в четириядрения модел Snapdragon 800. EOS се обсъжда в продължение на месеци и изглежда, че най-голямото затруднение и забавяне за компанията ще дойде от намирането на перфектния баланс между компонентите.

Както се говори, Microsoft вече се концентрира върху въвеждането на четириядрена поддръжка на Windows Phone 8. Поради този факт Nokia трябва да приложи по-бързия процесор в следващия си флагман. Lumia се оказа доста популярна сред феновете на WP8 и ако сега компанията представи такъв с характеристики, които могат да се конкурират и с най-популярните Android телефони, по-свеж дизайн и страхотна камера, то това ще увеличи възможността за по-големи продажби.

Източниците от MyNokiaBlog твърдят, че устройството ще бъде с 41-мегапикселов сензор, Xenon и LED светкавица, OIS и възможността за Variable Aperture обектив, която беше представена в  N86. EOS ще бъде ексклузивен за американския оператор AT&T. Все още няма определен срок, в който да очакваме устройството.

 

Източник:  MYNOKIABLOG

Сподели
Предишна страницаSony пусна най-бързия интернет в света
Следваща страницаGoogle разкри спецификациите на Glass
Владислава Колчева е активен блогър и редактор в Smart News. Работила е като журналист във в. "Стандарт", като преди е заемала същата длъжност в "24 часа". Покрива теми от света на технологиите, социалните медии и комуникациите, а интересите й включват психология, маркетинг и реклама.