lumia 1020

lumia 1020

Малко преди събитието, на което Nokia ще представи няколко нови Lumia устройства, компанията намали цената на Nokia Lumia 1020. Сега устройството може да бъде закупено за 399 евро без договор от множество търговци във Финландия, което е със 100 евро по-малко в сравнение с предишната цена от 495 евро. В други европейски страни Lumia 1020 също стана по-евтина и вече може да бъде закупена за 450 евро.

В САЩ смартфонът първоначално беше пуснат на цена от 299.99 долара с двугодишен договор, а сега мобилният оператор AT&T я предлага за 99.99 долара. Времето, в което цената на Lumia 1020 падна е доста инетерсно поради няколко причини. От една страна, защото Nokia ще проведе събитие, на което се очаква да представи нови Lumia устройства, а от друга, защото производителите предприемат подобен ход преди пристигането на ново устройство. Поради тези причини имаме осонование да очакваме наследник на Lumia 1020, която е с 41-мегапикселова PureView камера с оптична стабилизация

За момента можем само да гадаем дали наистина ще видим нов флагман от Nokia, но за щастие компанията ще проведе събитие по-късно  днес, което ще отговори на този въпрос. Очаквайте повече подробности.