Satoru-Iwata-Smug-Nintendo-Boss-Smile-Help-Wii-Wii-U

През март Nintendo обяви, че ще си партнира с DeNa за създаването на игри за смартфони, които ще бъдат с познатите герои на Nintendo. Първата от тях ще излезе до края на годината, а малко след нея потребителите ще се радват на още предложения от компанията. Това беше обявено на среща с инвеститорите, на която главният изпълнителен директор Сатору Ивата заяви, че до март 2017 г. ще бъдат пуснати около пет заглавия.

„Може да смятате, че това е малък брой, но когато ние се стремим всяко заглавие да бъде хит, и защото искаме старателно да работим по всяка една от тях за значителен период от време след пускането, това не е малък брой и трябва да покаже сериозния ни ангажимент към бизнеса със смарт устройства“, каза Ивата.

Изпълнителният директор отново подчерта, че Nintendo ще подходи предпазливо към пазара за смартфони и поради тази причина няма да бъдат пускани вече съществуващи игри, а само нови и оригинални заглавия.

Компанията в момента разработва и нова конзола с кодовото име NX. Nintendo се надява чрез мобилните игри да запознае клиентите с Nintendo IP и да ги привлече към по-премиум съдържание. В парньорство с DeNa ще се създаде крос-платформена услуга, която ще работи и на мобилни устройства, и на конзолите.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS