Снимка: Forbes

През последните седмици хаковете за Pokemon GO станаха изключително популярни. За това и компанията разработила играта – Niantic Labs – прави всичко възможно да ограничи използването им. Следващата стъпка в борбата с хаковете идва под формата на перманентен бан за тези, които използват някакъв начин за улеснение при геймплея.

Според официална информация от Niantic, банове ще бъдат налагани ако разработчиците разберат, че някой използва страничен софтуер, приложно-програмни интерфейси (APIs) или някакъв друг тип код за да бъде играта излъгана. В хаковете, подлежащи на постоянен бан, влизат и използването на методи за т.нар. GPS spoofing (начин да се излъже телефона, че се намирате на място, различно от това, на което сте).

Всички тези хакове спадат в категорията на начини на игра, които са в разрез с официалните Условия за ползване на Pokemon GO. Точно за това и Niantic Labs са в пълното си право да налагат подобни банове. Те разбира се ще могат да бъдат обжалвани – на специално създадената за целна FAQ страница в сайта им, Niantic са споделили и форма за контакт, която можете да попълните, ако смятате, че ви е бил наложен бан без да е имало основание за това.

В крайна сметка бъдете внимателни и най-добре изобщо не използвайте хакове – забавното на Pokemon GO е точно в това сами да търсите покемоните и да се опитвате да ги хванете.