Google-Nexus-6-picture

Nexus 6 – новият флагман на Google, направен съвместно с Motorola, явно не само не е стреснал хората с големия си размер, ами даже е предизвикал повече интерес, отколкото мнозина може би са предполагали. Смартфонът, който е с 6-инчов Quad HD дисплей и ще направи притежателите си първите, които ще разполагат с Android 5.0 Lollipop, беше пуснат за предварителна продажба в Google Play Store за САЩ вчера.

Виж още: Оppo R5: смартфонът, който е прекалено тънък за жак за слушалки

На разположение на най-нетърпеливите американци бяха всички цветови варианти на двете версии на Nexus 6 – с 32 GB и 64 GB. Забелязахте вероятно използваната дума „бяха“: тя въобще не е случайна, защото само няколко часа по-късно всички наличности бяха изчерпани. Съобщение от Google приканва закъснелите мераклии да проверят по-късно, но кога точно отново ще има възможност за поръчка засега не се съобщава.

Очаква се в близко бъдеще Nexus 6 да бъде пуснат от всички големи мобилни оператори в САЩ, а в Европа предварителните поръчки трябва да стартират през ноември – първоначално определената дата беше 3-ти, но според неофициални слухове тя може да бъде изместена за след средата на месеца. Освен с Quad HD дисплея, смартфонът впечатлява с процесор Snapdragon 805, 13-мегапикселова основна камера и 3220 mAh батерия.