Nexus 6

Гигантският и мощен Nexus 6 смартфон изненада приятно своите притежатели. Прекрасният 6-инчов QHD екран и 8-ядрен Snapdragon 805 процесор са напълно достатъчни за всеки взискателен потребител и любител на технологиите, но липсваше една екстра, която притежават редица други смартфони от високия клас, а именно водоустойчивостта.

ВИЖ ОЩЕ: HP ELITEBOOK FOLIO 1020 Е ПО-ТЪНЪК И ПО-ЛЕК ОТ MACBOOK AIR

Google и Motorola до този момент не са представили данни за тази възможност. Смартфонът е обявен като водоустойчив, но без изисквания за покритие на някой от IP сертификатите. Motorola са интегрирали покрития в своите Moto G и Moto X, които позволяват на устройствата да издържат подводното налягане, но дали е така и с Nexus 6?

В интернет се появи видео, което доказва водоустойчивостта на новия смартфон. В него устройството бива потапяно в пълна вана, като едновременно се и зарежда чрез безжичната технология. Все още не е ясно до какви предели и на какво налягане може да устои Nexus 6, но това е обещаващо начало. Авторът на видеото сподели, че е нямал проблеми с устройството няколко дни след теста. Очакваме повече потребителите да тестват смартфона в различни условия.