Снимка: Neill Blomkamp / Instagram

Съвсем прясна новина от днес – в Twitter, режисьорът Нийл Бломкамп (Сектор 9, Елизиум, Chappie) сподели, че преди време е работил по филм от сагата „Пришълецът“ (Alien). Колко яко звучи това? Толкова, че вече Бломкамп не се занимава с това (по една или друга причина) и очевидно такъв филм няма да видим.

ВИЖ ОЩЕ: Влиянието на смартфоните върху мозъка

Честно да си кажа, като разбрах, искрено започна да ми се иска „Alien“ от Нийл Бломкамп да види бял свят, но уви. В един от туитовете той изрично споменава, че вече не работи по този проект. Важно е да споменем, че акаунтът, от който се туитва не е верифициран, така че реално няма как да знаем дали това е истинският режисьор. Според мен обаче няма причина да се съмняваме – самият акаунт е активен от известно време, а и снимките от Instagram, които споделя са с Бломкамп на тях, от различни студия и така нататък.

Това, което ще видите (освен туитовете) в галерията по-долу са концептуални картини на пришълеца, зеноморф кралица и Рипли в някакъв странен alien „костюм“. Освен това има и кораба на инженерите, поставен в някакъв хангар и като за финал – фигура на главата на пришълец, която обаче прилича по-скоро на сувенир от някой от старите филми. На същата тази снимка се вижда и модел на шлем от Halo игрите – дали да очакваме филмова адаптация от него? Това изглежда доста съмнително.

Е, вижте туитовете и галерията от снимки. След това се гответе, защото най-новият филм на Бломкамп (Chappie) все пак идва на 6 март и обещава да бъде жесток!

Като за финал: Бломкамп споменава, че студията дори не са били запознати с това, че той работи по такъв проект.

 

Снимки: Instagram. Правата върху изображенията са притежание на техния автор.