NASA - Cloud_City

Пригответе си любимите фантастични романи и прочетете за идеята на NASA. Американската агенция наскоро проведе вътрешно проучване на своята концептуална програма „HAVOC”, която създаде невероятната идея. Тя предвижда да се създаде еволюционна програма за проучването на планетата Венера, заедно с план за установяване на база, която да поддържа астронавтите за 30 дни. Ключово тук е, че тази база няма да е космически кораб или колония, а летящ град.

ВИЖ ОЩЕ: GOOGLE Е ГОТОВА С ПЪРВИЯ ПРОТОТИП НА АВТОМАТИЗИРАНА КОЛА

Лек плавателен съд може да съдържа всички необходими средства (запаси и оборудване), както и да предложи място за обитаване. Мисиите до планетата ще отнемат по-малко време от тези на Марс, а атмосферата е с подобно налягане като на Земята. Основните проблеми, свързани с тази концепция, са маневрирането на структурата, както и нейното позициониране на подходящи места над Венера. Трудност е също опазването на слънчевите панели от сярната киселина.

Венера е една от интересните планети за учените, защото не е много подробно изследвана. Възможно е от въздушния град да се пускат роботизирани сонди, които да проучват почвата и другите фактори на повърхността на планетата. За момента технологиите не са толкова развити за да се осъществи целият този план, но от NASA се надяват, че в близко бъдеще това ще е възможно.