moto-360-charging

С разрастването на моделите, които се предлагат в категорията на носими смарт устройства, часовниците остават едни от най-коментираните и желани продукти. Motorola е от компаниите, които предизвикват най-много интерес със своя смарт часовник Moto 360. Кръглата му форма е много близко до външния вид на традиционните часовници, но създателите му искат да добавят още една възможност, която да се хареса на неговите притежатели. Това е промяна на лицето на устройството според потребителските предпочитания. До този момент избора на външен вид на екрана на часовника бе сведен до наличните в Android Wear платформата.

Промяната на външния вид се осъществява чрез специално приложение. То комбинира възможностите за следене на състоянието на тялото и персонализация на външния вид на лицето на часовника. То дава възможност да се започне от празен екран. Потребителят може да избере фонов тапет, циферблати, допълнителни разделения и други елементи от дизайна на лицето на часовника. До този момент персонализацията се извършваве чрез неофициални приложения.

Напомняме, че Moto 360 е едно от малкото устройства, които поддържат технологията Qi за безжично зареждане. Това е подобно на поставянето на автоматичен часовник в специална кутия, която чрез равномерни движения да поддържа работата на механизма. Това позволява устройството да се използва и като настолен часовник.

С добавянето на възможности за персонализация на външния вид със сигурност ще започне и истинската надпревара сред производителите на устройства в този сегмент на потребителската електроника. От Motorola са отчели факта, че часовникът по принцип е много лична вещ, която всеки сам избира. Лицата, налични в платформата на Android Wear, все още са ограничени в брой, а взискателните потребители едва ли биха се задоволили само с тях. Тази постъпка е стратегически ход, който сигурно и други производители ще последват.