hacking-team-add

Hacking Team може вече да са разкрити с техния злонамерен софтуер, който шпионира потребителите, но опасността от него далеч не е премахната. Голяма част от използваните от тях уязвимости, както и сложния софтуер, който са разработили, все още са активни и са инсталирани на цели компютърни мрежи и системи по целия свят.

Тъй като все още не се знае мащаба на техните операции, една компания за сигурност Rook Security разработи Milano – компютърна програма, която проверява за инсталиран шпионски софтуер от Hacking Team. Тя е безплатна и анализира 93 изпълними файла в операционната система Windows и 40 други файла, които са познати като свързани с разработките на Hacking Team.

Rook Security обещават да обновят Milano с всяко ново разкритие, свързано със скандала и софтуера, който се е използвал за следене и кражба на лични данни. Файловете, сканирани от Milano, са прегледани чрез няколко различни начина за анализ. Те са също така проверени чрез независимите вирусологични лаборатории на Kaspersky, VirusTotal и др. Заключението е, че компютърна система, която съдържа някой от тях, може да бъде засегната от шпионския софтуер.

Междувременно Facebook, Adobe и Microsoft са публикували кръпки или са обновили свои продукти, за да предпазят своите потребители от възможността да бъдат шпионирани клиентите им. Можете да свалите Мilano безплатно от този адрес.

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS