HoloLens от Microsoft е нещо много интересно и с безброй възможности за приложение. Но до сега не сме видяли нищо повече от възможността за работа с него, както и играене на интересни 3D игри в аугментирана реалност. На конференцията Microsoft Build сигурно ще разберем повече, но преди това от Microsoft Research ни показват какво още може HoloLens – инженерите са разработили вариант за комуникация между хора под формата на холограми. Нещо като комуникаторите от „Междузвездни войни“ (Star Wars). Трудно е за обяснение в едно изречение, за това защо просто не погледнете видеото по-горе?

Общо взето, ползвателите на HoloLens могат да се намират в различни стаи, където има поставени един куп камери и микрофони. Така чрез HoloLens, двамата могат да се видят и да си контактуват.

Концепцията е много интересна. За жалост може би няма да я видим веднага във масовата версия на HoloLens, но Microsoft скоро започват доставките на версията за разработчици и ще е интересно да видим какво ще измислят трети страни.