Microsoft планират да проведат специално Windows Mixed Reality събитие, следващия месец. Софтуерният гигант е започнал да изпраща покани за 3-ти октомври в Сан Франциско. На поканите пише: “ще имате възможност да чуете върху какво се фокусира Microsoft оттук нататък”. Създателят на Kinect и HoloLens, Алекс Кипман, ще бъде говорителят на вечерта.

Компанията най-вероятно ще съсредоточи цялото си внимание върху Windows Mixed Reality, преди да пуснат устройствата на 17 октомври. Джаджите излизат заедно с актуализацията Fall Creators на Windows 10, другия месец. Първите устройства ще бъдат 299 долара от Acer, HP ще продават своите за 450 (с контролери за движение), а Dell / Lenovo ще се продават за 349 долара. Asus няма да пусне своите джаджи с Windows Mixed Reality преди пролетта на 2018 година, въпреки че демонстрира своя уникален дизайн на IFA по-рано този месец.

Нова версия на HoloLens няма да бъде представена. Microsoft в момента разработва HoloLens с AI чип, наследници на оригиналната версия. Те обаче най-вероятно ще ни бъдат показани чак в края на 2019 година. Компанията споделя, че не бърза за никъде, тъй като дори нямат конкуренция в тази сфера.