Снимка: Peter Foley/Bloomberg
Снимка: Peter Foley/Bloomberg
Снимка: Peter Foley/Bloomberg

Microsoft иска да привлече изпълнителния директор на Ford, Алън Малъли, за наследник на пенсиониращия се Стив Балмър, съобщи агенция Bloomberg. Компанията е под напрежение да открие своя нов лидер, под чието ръководство да постигне успех на мобилния пазар. Тогава защо се обръща към 68-годишния американец?

Алън Малъли най-вероятно би играл ролята на “баща пазител” на Microsoft, докато се търси амбициозен вътрешен служител, който има визията, лидерските умения и желанието да внесе очакваната от инвеститорите промяна в плана.

Стивън Елоп, който ръководеше Nokia и бетонира поглъщането й от Microsoft, също е в надпреварата за следващ изпълнителен директор на технологичния гигант. Макар и в списъка, Елоп едва ли ще спечели, заради изказване как би прекратил дейността на търсачката Bing и гейм платформата Xbox, ако получи ръководния пост.

Според източници на агенцията, добре запознати с вътрешната дискусия в Microsoft, няма отявен фаворит за директорския пост и вероятно ще чуем още няколко известни имена, преди да разберем кой ще продължи мисията на Бил Гейтс и Стив Балмър.