121121041646-macys-black-friday-monster

Черен петък е денят, който всички американци в нужда от нова техника и покъщнина чакат през цялата година. Защото точно тогава търговците правят най-големите си намаления, с които отпразнуват началото на коледния шопинг сезон.

Черен петък намира своето име през 60-те години в щата Филаделфия, САЩ. Опашките по магазините и задръстванията по улиците били толкова големи, че тамошните жители започнали подигравателно да ги сравняват с тъмнината.

Забелязахме, че тази година няколко онлайн търговци на техника и модни стоки в България обещават огромни отстъпки за Черен петък с рекламни кампании от началото на тази седмица. Съветваме ви да бъдете внимателни, защото промоциите “по български” не винаги са това, което на пръв поглед изглеждат.

Билбордовете и банерите говорят за нечувани досега намаления. Но това не се случва за първи път, а намаленията често са измамни. Вместо да смъкват от пазарната цена на повечето си продукти, търговците изкуствено надуват цените през предните няколко дни или седмици — само за да задраскат завишената стойност и да направят намаление до предишната цена на стоката.

Не всички търговци имат намерението да ви подмамят и сме повече от сигурни, че сред промоционалните цени ще има наистина добри сделки. Но как да разграничите добрата от лошата цена? Ето два лесни начина, по които можете да проверите сами колко коректен към вас е съответният търговец.

Сравнете цената с останалите оферти в интернет. Използвайте търсачката на Пазарувай.ком или Сравни.бг, за да откриете най-добрата оферта за стоката, която търсите.

Ако използвате Google Chrome, проверете как страницата на продукта е изглеждала преди няколко дни, когато е кеширана от Google. Напишете cache: преди адреса и сравнете сами.

google-cache