microsoft

Тази седмица Microsoft обяви, че стартира програма за назначаването на хора с аутизъм, като новината дойде малко след Световния ден за информираност за аутизма (2 април). Компанията ще си партнита с организацията Specialisterne, която помага за създаването и намирането на работни места за страдащите от аутизъм. Microsoft ще се фокусира върху наемането на тези хора на пълен работен ден във Вашингтон.

Мери Елън Смит, корпоративният вицепрезидент на Microsoft, твърди че компанията „е решена да даде възможност на хората с увреждания да имат успешна кариера дълго време“. В блог пост на сайта на Microsoft Смит признава, че нейният 19-годишен син също е бил диагностициран с аутизъм, когато е бил на 4.

„От Microsoft сме силни, когато увеличаваме възможностите и имаме различни работници, представляващи нашите клиенти. Хората с аутизъм осигуряват силата, от която се нуждаем в Microsoft. Всеки човек е различен, някои имат невероятна способност да запаметяват информация, да мислят на ниво детайлност и дълбочина или се отличават в матемаиката или кодирането. Това е басейн с таланти, които искаме да продължим да привличаме в Microsoft“, пише Смит. Няма информация колко работници ще бъдат наети по програмата.

Други софтуерни компании също признават, че хората с аутизъм имат специфични умения, допринасящи за работния процес. SAP обяви подобна програма със Specialisterne през 2013 г. Заинтересованите от пилотната програма могат да изпратят имейл със своите CV-та на msautism@microsoft.com.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS