Според Windows Central, Microsoft са се върнали към концепцията си от преди няколко години, която бе с кодовото име Courier. Тогава се говореше за устройство, подобно на таблет, което се отваря като книга и притежава два дисплея.

Концепцията бе зарязана и от тогава нищо не се чува около Courier. До днес, когато източниците споделят, че компанията работи по нещо подобно, но този път насочено към писането на бележки върху e-ink дисплей. Очаква се джаджата да излезе още догодина.

Кодовото име на устройството този път е Andromeda и според Windows Central вероятно ще бъде с ARM-базиран процесор. Както знаем, Microsoft работят върху интеграцията на Windows 10 софтуер с ARM процесори.

Идеята е Andromeda отново да бъде с два дисплея и да се отваря като книга. Джаджата ще разчита силно на e-ink дисплей и стилус за писане като на хартия. Очаква се този „наследник“ на Courier да работи с Edge и OneNote приложенията, като може би ще има и собствена апликация за писане на бележки.

С една дума, очакваме Andromeda да бъде нещо като дигитален бележник. Дали обаче концепцията наистина ще се появи на пазара вече е въпрос, на който не можем да отговорим. Вярно, Microsoft вече не са в бизнеса със смартфони, но едва ли не искат да се върнат там с едно интересно и иновативно устройство. Така че ще трябва да почакаме, за да разберем дали Andromeda ще види бял свят.