windows phone 8.1

windows phone 8.1

Днес Microsoft пусна до разработчиците Windows Phone 8.1 (Developer Preview), които вече могат да изтеглят новата версия на операционната система. Тя е налична за Windows Phone устройства, като информацията беше обявeна от Джо Белфиоре в Twitter.

Добрата новина е, че версията на Windows Phone 8.1, която не е финална, може да бъде изтеглена и от обикновените потребители. Microsoft е улеснила всеки, който иска да инсталира актуализацията, като просто трябва да се регистрирате за безплатен акаунт за разработчик и да започнете проект.

За да получите ъпдейта трябва да отидете на страницата Windows Phone App Studio и да влезете с вашите MS данни. Започнете свой собствен проект (не се притеснявайте, няма да ви се наложи да създадете нещо без да го искате) и цъкнете на съпътстващото Windows Phone приложение, което казва на вашия телефон да намери актуализацията. След това проверете за нов ъпдейт от настройките на вашия телефон. Всички Windows Phone 8 устройства са съвместими с актуализацията до Windows Phone 8.1

windows phone 8.1

Разбира се ще видите предупреждение за анулиране на гаранцията, което винаги се появява когато инсталирате такъв софтуер. Имайте предвид, че след това няма да може да се върнете към Windows Phone 8, така че добре обмислете дали искате да предприемете тази стъпка. Също така трябва да знаете, че в момента Cortana е достъпна само за американските устройства, така че ще трябва смените региона, ако искате да се наслаждавате на гласовия асистент.