microsoft-bridge

Изненадващо Microsoft зарадва разработчиците на софтуер, пускайки под отворен код своето разширение за iOS на приложението Bridge. То позволява създаването на приложения за Windows 8.1 и Windows 10, с възможност за разработване и на мобилна версия.

Първата версия е все още в етап на разработка, но очакваме скоро да се появи и такава, която е пригодена за ежедневна работа. Ключовото в Bridge е възможността за създаване на приложения и за други мобилни операционни системи, като например iOS и Android.

За момента Microsoft планира добавянето на поддръжка единствено за мобилните устройства на Apple. Очакваме скоро след това да последва и Android. Към днешна дата само избрани разработчици могат да получат достъп до Android разширението, като това се регулира чрез покани.

Bridge дава възможност на създателите на софтуер много по-лесно да подготвят своите предложения за различните продукти. Аплодираме постъпката на Microsoft за този инструмент, който не само, че е полезен, но и е под отворен код. Можете да изтеглите разширението за iOS от GitHub, ако сте любопитни.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS