Действително ли можем да очакваме устройство без диск

Както изглежда по предварителни данни, Microsoft се готви да разбие нашите представи до този момент за игралните конзоли. Информацията, която изтича е толкова много, че не можем с лека ръка да отхвърлим слуховете.

Има данни не само за самата конзола, а също за цена и дата на представяне. Изглежда действително Xbox One S All Digital ще бъде без дисково устройство.

Ако вземем предвид последните събития около геймърските конзоли, тази стъпка може би има смисъл. Microsoft Xbox One S All Digital, както подсказва името му, ще разчита единствено на дигитални издания на игри и файлове за изтегляне. Това ще става чрез магазина на Microsoft и съдържанието от нарастващата библиотека за Game Pass за абонираните.

Данните за хардуерните детайли на новата конзола са твърде мъгляви, но се споменава за 4K и HDR поддръжка, както и 1TB твърд диск. Всички материали ни подсказват да очакваме бяла конзола, снабдена с един бял контролер, който съответства на настоящите Xbox One S пакети. Това вероятно ще бъде основният пакет на Microsoft Xbox One S All Digital. Не е изключено в последствие да бъдат представени и други варианти.

От известното до тук, новата джаджа ще е снабдена с три предварително инсталирани дигитални игри – форца хоризон 3, море от крадци и майнкрафт. Не се предоверяваме на предварително изтеклите цени от източниците, но се твърди, че цената на дребно ще стартира от 229,99 евро за Microsoft Xbox One S All Digital. Датата на официалното преставяне за Европа е 7 май.

Това определено ще направи

Microsoft Xbox One S All Digital по-евтин от сегашния Xbox One S.

Все пак са в ход пролетните разпродажби и тук си заслужава да отбележим, че компютърният гигант е намалил цената до 244.99 евро. Не е изключено да се намерят и по-добри сделки при търговци-посредници.

Независимо от това, намеренията на Microsoft са ясни. Без всякакви изненадващи „убийствени функции“, потенциално скрити под познатата обвивка на Microsoft Xbox One S All Digital. Изглежда това е голяма стъпка към една изцяло цифрова посока. Всеки може да го тълкува различно за себе си. Ако едни го наричат логичен ход, като се има предвид цялото оживление около революционната услуга на Stadia за стрийминг на Google, други едва ли ще се съгласят лесно да преминат от традиционните дискови новители към изцяло цифрово съдържание.

Няма да се впускаме прекалено много в дискусии за настоящето и бъдещето на игрите, но е ясно, че промени ще настъпят. Технологиите се развиват мълниеносно. И ако преди само няколко години редица джаджи са били предмет на фантазии и филмово изкуство, то днес ежедневно се възползваме от техните преимущества. Само времето ще покаже какво предстои, но все пак развитието е в посока максимално удовлетворение от продуктите и услугите, на които се радваме.