Casual Games подразделението на Microsoft са тези, които разработват игрите, вградени в операционната система. Може би са ви познати от игри като Solitaire и Minesweeper, а днес те искат да разберат каква да е следващата, която да имплементират в Windows. За целта компанията се обръща към потребителите, като всеки има възможност да гласува за до три от петте предложения. Това с най-много гласове ще спечели възможността да бъде следващата игра на Microsoft.

Между петте варианта са игра на думи, Microsoft Bubbles (която е от типа на Bejeweled), колекция казино игри, шах и не на последно място Hearts, която може би ви е позната от по-стари версии на Windows.

За да може да се разбере коя игра ще бъде следващата, Microsoft са отворили специален сайт, където всеки може да гласува само по веднъж. Линк към него може да бъде открит и в блог поста от компанията. Там е поместено и по-горното видео, което можете да гледате. То е тотално шантаво и представя петте предложения по доста забавен и дори на моменти малко глуповат начин.

Е, време е да гласувате! Коя от тези игри бихте искали да играете в Windows?