След като миналата седмица разбрахме кои точно смартфони Lumia ще получат първата вълна от ъпдейти от Windows Phone 8 към Windows 10, през уикенда научихме една не много приятна новина – всъщност втора вълна ъпдейти няма да има…

Това обявиха няколко официални профила на Microsoft в социалните мрежи през предните няколко дни. Това разочарова потребителите с по-стари смартфони, които се надяваха на ъпдейт към новата операционна система. Не само се надяваха, а такъв им беше обещан – когато Windows 10 беше представен, софтуерния гигант обеща, че всички Windows Phone 8 смартфони ще получат ъпдейт. Такъв обаче се оказва ще има само за смартфоните от по-ранния списък.

Това ще рече, че телефони като култовата Nokia Lumia 1020 и Lumia 920 няма да получат Windows 10, а заедно с тях и много други. Изглежда Microsoft разочароват за пореден път… Вие какво мислите? Ползвате ли някоя Lumia, която не е включена в списъка с ъпдейти?

6 Коментари

 1. Честно казано 920 и 925 не вървят добре на 10-ката, модели с по слаби процесори вървят по добре, може би видеото се дъни. Иначе могат да си ползват 10-ката, през инсайдър програмата и да получават ъпдейти на W10M, просто е по избор на потребителите на тези телефони, т.е. ако представянето на телефона е по лошо, нямат право да се жалват, понеже те са си сложили 10-ката по техен избор и винаги могат да се върнат на 8.1.
  Вижте обяснението на МС, много е интересно. По-голямата част от потребителите в инсайдър програмата, не са били доволни от представянето на телефоните с 10-ката. После да не кажат, че МС не се интересува от мнението на клиентите си 🙂

 2. Дънят се Майкрософт защото не искат да предложат добро качество на старите телефони. Нито видеото, нито процесора, нито рамта на 920 и 1020 са по-слаби от тези на 430.
  Обяснението им е толкова интересно, колкото най-болните фенове да му се вържат.

 3. Точно видеото е голямата разлика. Дори 430 е с по добро видео и новия OpenVG, OpenCL и др. което води до по-добро рендване не на 3D, a на 2D (потребителския интерфейс UI-то)

 4. И двата чипа поддържат една и съща версия на OpenVG, като груба сила adreno 302 изостава доста. За едни анимации да лишаваш целия телефон от всички нови опции и приложения е доста тъпо, ако толкова държат на тях да ги бяха оптимизирали тия анимации.

 5. Ти, не четеш ли, Петър Радев какво е написал в първия си пост???
  Още повече, че с изключение на Apple, няма друг производител, който да поддържа с ъпдейти телефони на повече от 1.5 – 2 години. В случая 1020 е над 2, а 920 над 3. Иначе фенбойчетата на Android и Windows, много обичат да плюят по Apple, но като дойде време за сравнение по този показател не им се чува гласеца. А пък се оказва, че е важен.
  Само за уточнение – ползвам и Android и Windows Phone, но това не ме прави „кон с капаци“.

 6. Майкрософт бяха обещали 3-годишна поддръжка. Истината е, че цялато концепция на операционната им система е грешна и се чудят как да си го признаят.

Comments are closed.