Microsoft пусна в действия нова функция за “визуално търсене” в търсачката си Bing. Тя позволява да се потърси информация за снимката в мрежата след като е снимано. Благодарение на изкуствения интелект намирането на дадено изображение става много бързо.

Вече редица самостоятелни приложения предлагат визуално търсене като Bing / iOS , Android/ , Microsoft Launcher /Android/, Microsoft Edge/Android, а отскоро и за iOS/.

С помощта на търсачката може да се търсят различни породи кучета, известни забележителности, като се очаква приложението да се опитва да идентифицира това, което “вижда” (като например потребителски стоки) и да насочва потребителите към възможните места, откъдето да си ги купят.

Тъй като понякога потребителите се затрудняват какво да напишат в търсачката, сега чрез визуалното търсене те ще бъдат улеснени.

Все повече фирми каталогизират продуктите си, което ускорява и улеснява алгоритмите за машиннно обучение като се очаква потребителите вече само чрез една снимка да избират желаната от тях стока.

Може би следващата стъпка е светът около нас да се превърне в един голям URL адрес. Дали това ще стане, само времето и технологиите ще покажат.