Microsoft обяви нови функционалности за търсачката си Bing на специално събитие в Сан Франциско вчера. Благодарение на изкуствен интелект и машинно обучение (machine learning), Bing вече ще може да прави много по-точни търсения и да дава по-добри резултати.

На първо място, Bing ще показва резултати с различни перспективи — от различни предварително одобрени източници, така че да се намали разпространението на фалшиви новини. Това, в комбинация с проверени факти (каквито бяха имплементирани в търсачката по-рано), ще направят намирането на резултати в пъти по-безпроблемно.

Друга нова функционалност е т.нар. conversational search, при който се използва машинно обучение, за да дава търсачката по-натурални предложения при търсене, да разбира текст по-добре и да може да разпознава по-добре различни предмети и обекти в изображения.

Не на последно място, Microsoft са сключили партньорство с reddit, така че Bing вече ще извежда резултати от различни subreddit-и директно в търсачката. Такива ще са отговори на въпроси към известни личности от Ask Me Anything (AMA) сесии, когато търсите нещо за дадената личност, или пък отговори на въпроси, зададени в към AskReddit общността.

Всичко това ще бъде налично първо за потребителите на Bing САЩ, като разширяване на обхвата се очаква на по-късен етап.

И все пак, Bing си остава търсачка за по-тесен кръг от хора, докато масата предпочита да използва големия стар Google. Ами вие, коя търсачка използвате?