„Подарена къща не се връща“ се казваше в една популярна навремето детска поговорка. Това обаче като чели не засяга Microsoft, които в началото на ноември обявиха, че намаляват безплатното облачно пространство в OneDrive от 15 на 5GB, както и че спират неограниченото пространство за абонати на Office 365. Доста от закоравелите потребители на услугата останаха недоволни, понеже заради злоупотребите на едни, патят всички.

Ето че днес обаче, софтуерната компания обяви, че връща първоначалното безплатно облачно пространство… с малка уловка.

На специална страница, създадена от Microsoft, всеки настоящ потребител може да се отбележи, за да бъде запазено неговото безплатно 15GB пространство. Ползвателите на OneDrive ще могат да запазят също така и Camera Roll бонуса, които са получили. Уловката, както се досещате е, че новорегистрирани след 31 януари юзъри няма да могат да се възползват от „подарената къща“ – тяхното облачно пространство ще е с капацитет 5GB.

Ако вие сте регистриран Microsoft потребител, не забравяйте да посетите линка по-долу, за да удостоверите, че желаете вашето пространство да бъде запазено. Това трябва да стане до 31 януари!

Запазете своите 15GB в OneDrive тук!