Снимка: Marvel

Има много слухове, забулващи предстоящите филми на Marvel Studios в непрогледна мъгла, но все пък нещичко знаем, че да си направим представа какво да очакваме за в бъдеще. Продължението на Отмъстителите, озаглавено Avengers: Age of Ultron е огласено за премиера на 1 май 2015 година и всички очакваме да разцепи бокс офиса, както направи и предшественикът му (с печалби от около милиард и половина долара).

На специално събитие в Холивуд вчера от Marvel (начело с президента си Кевин Фейги) разкриха информация, на която феновете се надяваха. Заедно с името на третия филм за Капитан Америка (Captain America: Civil War), беше потвърдено и участието на Чадуик Бозман (познат от сериали като „Спешно отделение“, „От местопрестъплението: Ню Йорк“, „Касъл“ и други) като Black Panther, друг супергерой на Marvel Comics. Спекулираше се и над това, че третият филм от сагата за отмъстителите ще бъде разделен в две части. Информацията, предоставена на ивента, бе че става въпрос за Avengers: Infinity War part I и part II, съответно с премиери на 4 май 2018 и 3 май 2019. Явно конфликтът, който ще се развие там, няма да се побере в един филм. Интересно.

А който иска да гледа продължение на Пазителите на Галактиката – премиерата на втората част очакваме на 5 май 2017. Това, разбира се, беше сигурно, след огромния успех на Питър Куил и компания. Marvel да залага на непознати на масата супергерои и това да е печелившо? Защо не? Надявам се само продължението да е достойно за такова и да е поне наполовина толкова добро, колкото първата част, която видяхме тази година.

Още от събитието – бъдещи филми, които включват нови непоявявали се досега герои на Marvel, са Doctor Strange (за който ще кажем няколко думи по-долу); Black Panther, който вече споменахме; Ant-Man, за учения, който може да се смалява и да увеличава силата си; Inhumans; и Captain Marvel, който ще е първият филм на студиото с жена супергерой в главната роля.

Снимка: Marvel

Нека да поразсъждаваме малко над тази и друга информация, която имаме за вселената на Marvel и предстоящите там филми.

Първо, DC Comics (Worner Bros. заедно с тях) се надпреварват с Marvel Studios за участие на Райън Гослинг в техен филм. Marvel го искат за ролята на Doctor Strange, особеният доктор с паранормални способности. А DC? Те искат той да участва в предстоящия им филм за Suicide Squad. Предвид последната новина от света на киното, че Бенедикт Къмбърбач най-вероятно е приел ролята на Doctor Strange, това може да значи едно от две неща: или просто Къмбърбач се е представил по-добре на кастингите, или преди това DC Comics са се преборили и са присламчили Гослинг, което оставя Marvel да вземат друг актьор за техния супергерой.

Виж още: Кой може да вдигне чука на Тор

А какво да очакваме след края на Age of Ultron? За известно време слухът беше, че между отмъстителите ще се появи конфликт, с Капитан Америка и Iron Man начело, и че много от самите отмъстители ще умрат. Този слух донякъде се потвърждава, след като беше обявено официално името на третия филм за Капитан Америка. Както сме споменали в линкнатата статия, Робърт Дауни преговаряше за участие в Капитан Америка 3. След като името е потвърдено, той със сигурност ще участва, а Гражданската Война от комиксите на Marvel, в която отмъстителите се обръщат един срещу друг, очевидно ще се случи и във филмовата вселена.

Това ме кара да си мисля дали да не вярваме и на останалите слухове, които се въртят в интернет напоследък за вселената на Marvel?

Какви слухове, ще попитате? Ами това, за което се сещам, е смъртта на много от отмъстителите. След като вече знаем, че Гражданската Война ще се състои, няма начин. Още повече, ексклузивен клип с участието на Робърт Дауни като Iron Man беше показан на последния San Diego Comic Con по-рано тази година. В него Железният човек ходи по стълби в небето, а по самите стълби надолу се виждат телата на загинали „другари“ отмъстители и щита на Капитан Америка, счупен на две. Какво ни говори това? Ще трябва да почакаме, за да разберем.

Благодарим на Форум Филм България за предоставените снимки и информация от събитието!

[cquote]                                    Бонус:[/cquote]

Вижте трейлъра за Avengers: Age of Ultron, който излезе малко по-рано, отколкото трябваше: