Android 6.0 Marshmallow е факт от вече няколко месеца. Появиха се Nexus устройствата, на които той дебютира, а Google вече пуска и ъпдейт до 6.0.1. Някои разработчици дори са почти готови със своите собствени ъпдейти. И какъв е резултатът? Marshmallow е наличен на една незначителна част от всички Android устройства по света – едва 0,5%.

Прясната информация идва директно от Android разработчиците, които споделиха това в специална и много подробна инфографика (по-долу). От нея се вижда, че най-разпространени версии на операционната система от Google в момента са Lollipop и KitKat, като Jelly Bean ги следва плътно. Забелязваме една тенденция, според която като че ли всяка година, най-разпространената версия е не последната, а евентуално тази (и следващата) преди нея – тя е имала време да бъде преработена и ъпдейтната от компаниите, които предлагат Android смартфони на пазара.

И все пак, Marshmallow бавно продължава да расте с популярност – от 0,3% той скочи на 0,5% от устройствата. Да се надяваме, че този път Google и компаниите разработчици ще могат по-бързо да ъпдейтнат своите софтуери до най-новата и изглежда много интересна версия на Android операционната система.

android-distribution-12-2015