По време на събитието в Steve Jobs Theater снощи, не чухме нищо за новата операционна система macOS High Sierra. За сметка на това обаче, Apple обявиха официално поне датата на нейната премиера — финалната версия на Mac системата идва на 25 септември, когато всички ще могат да ъпдейтнат безплатно.

Очаква се High Sierra да бъде съвместима с всички Mac и MacBook устройства от 2009 година насам. Това, което операционната система носи като новости, са по-скоро функционалности под повърхността.

На първо място, също както iOS, macOS вече поддържа новата файлова система APFS, което е засили бързината на работа и ще освободи малко място поради начинът на структуриране на информацията вътре в паметта. Освен това Apple имплементират и нов видео кодек — HEVC — който ще направи гледането на клипове още по-функционално.

Може би най-интересното в случая е това, че за първи път macOS ще поддържа VR и външни видео карти. Колкото до виртуалната реалност, със своя Mac вече ще можете да се възползвате от SteamVR и да ползвате джаджата HTC Vive.