lumia 430

Microsoft продължава да предлага на пазара нискобюджетни устройства, като последното попълнение в серията е Lumia 430. Устройството, в САЩ преди таксите, ще се предлага само за 70 долара, като компанията го представя като „най-достъпната Lumia до момента“. Разбира се, спецификациите доста са помогнали за постигането на тази ниска цена.

Виж още: Windows 10 ще бъде безплатен дори за пиратските копия

Lumia 430 предлага 4-инчов WVGA дисплей, 1GB RAM, 8GB вградена памет, със слот за microSD карти, двуядрен процесор Snapdragon 200 с тактова честота от 1.2GHz и 1500 mAh батерия. Да, няма да получите най-доброто на пазара, но в крайна сметка Microsoft предлага по-евтина алтернатива за тези, които искат да притежават смартфон, но не могат да си позволят флагманите на пазара, или просто нямат нужда от тях.

Lumia 430 се присъединява към Lumia 435 и Lumia 532 като едни от най-евтините устройства с Windows Phone, като дори възможностите на камерата на новия модел са доста сходни. Основната е 2 мегапиксела, а предната е 0.3-мегапикселова VGA камера. Не очаквайте кой знае какви снимки, но за тази цена няма как да получите много по-добро предложение.   Microsoft заяви, че Lumia 430 ще бъде пусната на пазара от април в Русия, Казахстан, Беларус, страните от Азиатско-Тихоокенския регион, Европа, Близкия Изток и Африка.