Ако сте от хората, които не понасят факта, че различните производители на смартфони разчитат на различни стандарти за кабелите (специално Android и iOS), може би имаме нещо за вас – компанията LMcable представи нещо ново и тотално различно от всичко, което сме виждали до сега – първият кабел, който може да зарежда както Android смартфони, така и iPhone.

Кабелът е с много интересна концепция – той е двустранен. От едната страна той има Lightning порт, който е съвместим с iOS; ако го обърнете обаче, той има вид на microUSB, което е подходящо за почти всички Android смартфони (към момента не поддържа USB Type-C). За повече информация може да видите видеото по-долу.

Идеята ще звучи интересно на хора, които ползват както Android смартфон, така и iPhone. Или пък такива, които често им се налага да взимат зарядни на заем, но приятелите им ползват телефон с друг стандарт на кабела. Единственият минус в момента е, че хората започват да свикват със зарядни, които няма значение как биват поставени в порта. Тук това не е така. Още повече, LMcable към момента няма версия с USB Type-C, който скоро ще се превърне в стандарт не само при смартфоните.

Можете да обърнете внимание на Kickstarter страницата на LMcable за повече информация. До края на кампанията остават 28 дни, а целта на производителите вече е постигната – събрани са почти 85 000 долара (при нужни 5000).

« LMcable – Kickstarter »