На специално събитие в Сан Франциско вчера, LG най-накрая представи дългоочаквания флагман V20. Наследникът на миналогодишния LG V10 отново е много интересен, само че този път с бонуси за феновете на висококачественото аудио преживяване.

Най-интересното при LG V20 е това, че той идва с т.нар. 32-битов Hi-Fi quad DAC, или четири конвертора от дигитален към аналогов звук. Обикновените потребители ще се зарадват на звук с високо качество. Аудиофилите от друга страна със сигурност ще се влюбят във възможностите на V20. Смартфонът поддържа редица lossless формати, между които FLAC, DSD, AIFF и ALAC.

lgv20-img_wide_lens_1Между другите плюсове на LG V20 е и това, че той е първият смартфон на пазара с новата версия на Android операционната система — 7.0 Nougat. Заедно с нея от Google идва и функционалността In Apps — можете да търсите различна информация из телефона като контакти, снимки и т.н. директно в приложенията. Това важи не само за вградените такива, но дори и за предварително инсталирани апликации от трети страни като Spotify например. Разбира се, V20 притежава допълнителния втори екран в горната си част и LG са добавили пряк пък към In Apps на него за по-голямо удобство.

Останалата част от спецификациите на LG V20 включва 5.7-инчов дисплей с резолюция 1440×2560 пиксела и гъстота 513 ppi. Още — 4 GB RAM, 32 или 64 GB вградена памет (с възможност за разширение до 256 GB) и процесор Qualcomm Snapdragon 820. Вторият дисплей е 2.1 инча, с резолюция 160×1040 пиксела и този път е по-ярък и с по-голям шрифт. Основната камера е ъпгрейдната до двойна 16-мегапикселова такава с бленда f/1.8, докато предната е 5 мегапиксела. LG тук са решили да останат верни на традицията и батерията, която е с капацитет 3200 mAh, тук може да се вади благодарение на свалящия се гръб. За висококачественото аудио жакът си е на място, докато за зареждането на голямата батерия отново се грижи USB Type-C порт.

lgv20-img_quad_dacLG не споделиха каква ще е цената на V20 — това те оставиха на операторите. Така че ще трябва да почакаме той да излезе в продажба към края на септември, за да видим колко ще ни струва.