Докато Apple Pay, Samsung Pay и Android Pay продължават ожесточената борба за портфейла на потребителя, LG продължават да се скатават. Тяхната услуга LG Pay трябва да бъде представена съвсем скоро, но още не е напълно ясно какво ще представлява.

Според нов слух от The Korea Herald, LG готвят нещо голямо за LG Pay. Очаква се услугата да представи съвсем различно преживяване на потребителите от това на стандартните мобилни разплащателни системи до момента, а именно – физическа пластика, която да играе ролята на място за съхранение на разплащателните ви карти.

lg-pay-card

LG Pay картата, рендер на която можете да видите по-горе, изглежда силно ще наподобява Plastc – в нея ще можете да заредите своите кредитни и дебитни карти и да ги използвате много по-сигурно. Очаква се, че LG разработва пластиката с магнитна лента, IC чип и OTP система за сигурност. Не е ясно дали да очакваме NFC, но LG Pay със сигурност трябва да може да работи със стандартни банкомати, което е огромен плюс.

Слуховете твърдят, че LG Pay ще дебютира заедно с наследника на LG V10, което трябва да е някъде през октомври. Харесва ли ви идеята за мобилна разплащателна система от LG?