Когато LG G4 дебютира, никой не спомена нищо за възможността му да се зарежда светкавично. Може би затова и всички предположиха, че моделът най-вероятно не поддържа технологията Quick Charge 2.0. Все пак, LG държат моделите им да са с батерия, която има възможност да се маха и G4 не е изключение. Това е голям плюс срещу HTC One M9 и Samsung Galaxy S6, въпреки че те поддържат технологията за бързо зареждане.

Е, оказва се, че и LG G4 също поддържа това. Информацията идва директно от корейците, които споменават, че първоначално не са смятали да я включат, тъй като имат отворен корпус и достъп до батерията с възможност за нейната замяна, но в крайна сметка разработчикът на Quick Charge 2.0 е Qualcomm и функционалността е част от най-новите чипове на компанияра. В това число е и Snapdragon 808 – шест-ядреният процесор в сърцето на LG G4.

Интересно е да се отбележи, че зарядното, с което се продава LG G4, не е съвместимо с Quick Charge 2.0. Затова пък, ако се сдобиете с такова от друг производител, няма да имате проблем да ползвате услугата. От Pocket Now са тествали устройството и потвърждават информацията – при празна батерия смартфонът достига 16% за 12 минути и 25% за 19 минути. Всичко това е още един сериозен плюс за G4 срещу другите тазгодишни флагмани – сменяема батерия и поддръжка на Quick Charge 2.0.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS