iMac-Retina-Picture

LG Display направи доста интересно изявление в своя блог, в което се твърди, че по-късно тази година Apple ще представи нов iMac, който ще бъде с 8K резолюция на дисплея. Постът е публикуван миналата седмица, но попадна в полезрението на медиите едва вчера. В него LG ракрива подробности за самата технология, както и за партноьрствата си с други  компании, включително и с американския технологичен гигант.

“Apple също така обяви, че ще пусне ‘iMac 8K’ с дисплей със супер висока резолюция по-късно тази година”, се казва е изявлението на LG. Apple от своя страна не е обявявала публично плановете си за нов iMac. Не бива да забравяме, че 27-инчовият компютър получи невероятния 5K Retina дисплей – ъпгрейд, който дойде едва през октомври миналата година. Той е с 14.7 милиона пиксела, което е с 67% повече от тези при 4K дисплеите.

12404-6241-_-l

Може би в поста на LG става дума просто за грешно написана информация, защото изглежда много малко вероятно Apple да обнови iMac толкова скоро след последния голям ъпгрейд. Също така е доста странно партньор от ранга на LG да разкрие публично плановете на Apple за бъдещи продукти преди самата компания да реши да направи изявление. По-късно южнокорейският производител премахна поста си.

Технологията на LG за 8K дисплеи е наречена “Quad Ultra-High Definition”, като резолюцията при тях е 7,680 х 4,320 пиксела. Това е два пъти повече в сравнение с тази при 4K екраните, с четири пъти повече пиксели. Компанията вече демонстрира своите 8K монитори на CES в Лас Вегас, като се очаква те да бъдат пуснати в продажба през 2016 г. Няма да е изненадващо Apple да работи по такъв екран, но едва ли ще го видим скоро.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS