lg-flexible-display

LG Display са едни от най-известните, когато става дума за гъвкави дисплеи. Те са едни от малкото, които наистина сериозно работят върху технологията и показват напредък. Ето, че в началото на седмицата, на специална конференция в Корея, компанията представи най-новите си изобретения в лицето на 18-инчови OLED дисплеи, които могат са се навиват на руло.

Въпреки че са големи колкото дисплей на лаптоп, тези „Оrganic Light Emitting Diode“ екрани могат да се навият на руло с диаметър само 3 сантиметра. OLED технологията позволява наличието на един милион пиксела върху въпросната 18-инчова повърхност, по-малка маса и голяма гъвкавост. Освен този дисплей, LG представиха и 55-инчов екран, който отново е гъвкав и с дебелина само 0,97 милиметра. Масата му е едва 1,9 килограма и също може лесно да се навие на руло за по-удобно пренасяне. И двата нови дисплея са, разбира се, с HD резолюция.

Идеята на LG е след време да представят по-удобни за носене и по-трудни за повреждане телевизори, таблети и смартфони. Изборът на гъвкави материи е логичен в случая и това е причината корейската компания да не е единствената, споменала, че ще се занимава с това. Apple също имаше подобна идея, а от Samsung пък бяха обещали да видим гъвкави смартфони през 2015 година. Ето, че годината наполовина мина, а такива още няма, така че запазваме погледа си към LG Display и техните постижения.

Вижте дисплеите в действие във видеото по-долу.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS