Както много добре знаем, Nokia вече няма да произвежда смартфони – нито под фамилията Lumia, нито под самостоятелното си подразделение Nokia Technologies, което остана след покупката на компанията от страна на Microsoft. За това пък фирмата има останали много запазени патенти, които просто си седят и ако никой не се възползва от тях, то какъв е смисълът?

Според последни официални данни, LG Electronics са сключили споразумение с Nokia, благодарение на което корейците ще могат да работят върху някои патенти на Nokia. LG са поредната компания от общо над 60, които ще вземат част от патентите за мобилна комуникация на финландския разработчик. По думите на президентът на Nokia Technologies Рамзи Хайдамус,

“Щастливи сме да приветстваме LG Electronics в нашата програма за лицензиране. До сега сме работили с LG конструктивно и сме се съгласили на взаимно изгоден подход, включително и използването на независим арбитраж за разрешаването на всякакви различия. Това споразумение определя мястото за по-нататъшно сътрудничество между нашите компании в бъдеще.”

За сега няма оповестени никакви подробности, свързани с финансовите облаги за всяка една от компаниите. Очаква се повече информация за това в следващите финансови години.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS