LG-дисплей

LG анонсира нов 5.1 инчов Full HD дисплей с размер на рамката от само 0.7 мм – най-тънката в света според компанията. И преди сме виждали иновации от LG в тази област, например когато представи най-тънкия дисплей в света (2.2 мм) по-рано тази година, но сегашната новина бие предишния им рекорд.

От LG обясняват, че са използвали Neo Edge модулна технология и първата в света Advanced In-Cell Touch (AIT) технология, за да създадат рамка, която е по-тясна от кредитна карта (която е 0.8 мм). Дисплеят предоставя повече светлина, издръжливостта му е повишена, има и по-голяма устойчивост срещу вода и прах.

Виж още: Ревю на Samsung Galaxy Alpha

Neo Edge технологията позволява нов начин на слепване на слоевете на дисплея, без използване на двойно залепваща лента. AIT технологията също помага за намаляване на размера на рамката, като тъч панелът е вграден в LCD модула. При положение, че няма нужда от друг тъч компонент, използването на технологията е рентабилно за LG. Компанията започва масово производство на дисплея следващия месец, като китайските потребители ще се докоснат първи до хардуер с участието на новото изобретение, тъй като търсенето на екрани с голям размер в страната е много високо.