Lenovo-VibeS1_DualCamera

Днес Lenovo анонсира пускането на 5-инчовия VIBE S1 на пазара – уникален смартофон с две предни камери и атрактивно извит гръб от стъкло, предлагащ се в два различни цвята. Последното допълнение към семейството на VIBE комбинира възможността да правите наистина иновативни селфита с модерен външен дизайн.

„Повече от милион селфита се правят на ден, а 48% от тях биват споделяни във Фейсбук, иначе казано – те са най-популярният вид снимки, правени със смартфон.“ – сподели Джери Хсиао, Vice President of Lenovo Phone Product Management & Operations, Lenovo Mobile Business Group – „Хората очакват много повече от смартфоните си днес, отколкото преди. Обикновеното заснемане на най-важните лични моменти или пък онези, споделени със семейството и приятелите, вече не е достатъчно. Потребителите държат именно техните кадри да изпъкват измежду всички останали в социалните мрежи. Внимателно вслушвайки се в техните желания, ние старателно изработихме VIBE S1.“

Две е повече от едно

VIBE S1 е истински уникален именно поради своите две селфи камери – 8-мегапикселовата основна предна камера е за по-ясните и ярки кадри, а втората 2-мегапикселова – анализира изображението в дълбочина, имитирайки човешкото бикулярно зрение. Двете камери работят в пълен синхрон, за да отключат неподозирани възможности и да придадат на селфитата творчески привкус.

След като направите селфито и с двете камери, можете да избирате измежду множество опции за модифициране и редактиране. Функцията за замъгляване позволява да изместите фокуса във всяка част от селфито, в която пожелаете /с до 3 фокусни плана/, а „боке“ ефектът стилизира селфито и премахва недостатъците. С функцията „Изрежи“ можете да изрязвате хора от снимката и да ги поставяте на всяко друго възможно изображение, което сте направили /с богата селекция от автоматично запаметени или свалени от интернет снимки/. За да си представите картинката по-ясно – може да си снимате вкъщи, но да поставите човека пред Айфеловата кула или Тадж Махал, например.

Селфитата през нощта или на слаба светлина вече не са проблем с предната камера на VIBE S1, която разполага с BSI сензор за изчистване качеството на снимките на тъмно. Имаме изненада и за истинските селфи експерти, които ще бъдат доволни само след като пробват VIBE Xtension™ – допълнителна селфи светкавица която позволява да бъдат заснети до 100 селфита с естествен цвят на нощните снимки само с едно зареждане на батерията.

Задната 13-мегапикселова камера на VIBE S1 хваща най-ценните ви моменти с кристална яснота. Автофокусът й драстично променя скоростта на фокусиране, с която сме свикнали, а двуцветната светкавица балансира тоновете дори при неподходяща светлина.

Вдъхновен от изтънчения стил, фокусиран върху отличното изпълнение

Дизайнерите на VIBE S1 са отделили специално внимание върху всеки детайл от изработката на смартфона. Усещането е също толкова добро колкото и външния вид, благодарение на извития стъклен панел от Gorilla® Glass и тънката заоблена метална рамка отстрани. Със своите фини мерки от 7,8 мм в профил и едва 132 грама тегло, той удобно се намества в ръката на всеки потребител.

Външният вид обаче не е всичко. VIBE S1 определено не прави компромиси с изпълнението. С 64-битов MediaTek осемядрен процесор и 3GB RAM памет, той с лекота се справя с всяка поставена задача. С памет от 160GB памет с възможност за добавяне на до 128GB чрез microSD, безпроблемно се съхраняват немислимите досега 40 000 снимки. Смартфонът работи с операционна система Android™ 5.0 (Lollipop), а всеки потребител може да разглежда снимките си на ярък 5-инчов Full HD дисплей и да ги споделя бързо с приложението SHAREit от Lenovo. Накрая, но не на последно място, VIBE S1 „развива скорост“ от 4G LTE мобилна връзка.

Моделът ще се предлага в два атрактивни цвята – перлено бял и нощно тъмносиньо.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS