IFA 2014

Lenovo разкри първите нови компютри и таблети от портфолиото си по време на изложението за потребителска електроника IFA 2014 в Берлин. Новите таблети пасват на мобилния начин на живот на потребителите, а гамата от настолни компютри е усъвършенствана допълнително за игри. Първият нов модел е TAB S8 – дебютният Android таблет на Lenovo с процесор Intel. Компанията обяви и два високопроизводителни модела, създадени специално за игри: първият 17-инчов сензорен лаптоп Y70 Touch с последно поколение процесор и графична карта за HD игри и настолният компютър ERAZER X310 – най-новото гейминг предложение на достъпна цена.

TAB S8: Android преживяване с Intel производителност

TAB S8 е създаден за потребителите, които търсят стилен, тънък и достъпен Android таблет. 8-инчовият TAB S8 се отличава с 1920х1200 дисплей, който дава по-контрастно изображение от FHD технологията. В съчетание със сензорния панел One Glass Solution потребителите се наслаждават на кристално ясна картина. Екранът на таблета умело се съчетава както с ултра тънката рамка, така и с предния панел, което допринася за изчистения и стилен дизайн на TAB S8. В предния панел е разположена 1.6-MP HD камера за видео разговори. На гърба на TAB S8 има 8-MP задна камера с широка бленда и обектив с размер f2.2, благодарение на който изображенията запазват своята яркост дори при ниска осветеност. Предварително инсталираните приложения като SHAREit позволяват бързо и сигурно споделяне на снимки и трансфер на файлове.

Lenovo TAB S8 е първият 8-инчов таблет на Lenovo с Android и Intel процесор, който дава на потребителите максимално мобилно преживяване без компромис. Предлага се с Intel Atom Z3745 процесор с Intel® Burst Performance Technology, който динамично разпределя изчислителната мощност. Така животът на батерията се оптимизира без това да влияе на производителността, а цялата конфигурация е съчетана в тънък и лек корпус. TAB S8 тежи идва 295 грама и е дебел само 79 мм, почти колкото молив.

Допълнителните опции включват високоскоростен LTE (4G) интернет (на базата на Intel® XMMTM 7160) и Wi-Fi свързаност, до 7 часа живот на батерията за висока мобилност и технологична съвместимост с 64-битов софтуер. TAB S8 се управлява от Android 4.4 KitKat и разполага с 2GB RAM, 16GB хард диск, Bluetooth 4.0 и двойни предни високоговорители Dolby®. Цветовете варират според региона и включват слонова кост, жълто, перлено бяло и синьо.