Lenovo

Lenovo обави резултатите за второ фискално тримесечие на 2014 г. Компанията отбелязва скок в продажбите на смартфони, които бележат ръст с 38% спрямо същия предиод за миналата година. Така компанията стана четвъртият по големина продавач на смартфони. Миналата седмица Lenovo финализира сделката за продажбата на Motorola от Google, което ще издигне компанията в класацията до трето място.

В този период Lenovo е продала рекордния брой от 36.5 милиона смартфони, компютри и таблети. 16.9 милиона смартфони са били продадени през второто тримесечие, включвайки флагмана Lenovo Vibe Z2 Pro. Моделът е с 6-инчов дисплей с резолюция от 1440 х 2560 пиксела и се захранва от четириядрен 2.5 GHz Snapdragon 801 процесор.

Lenovo реализира добри продажбите на устройства от нисък клас в Китай. Това обаче е на път да се промени с придобиването на Motorola. Притежавайки компания с такава богата история води до определени отговорности в Северна Америка и световните пазари. Компанията каза, че има силен растеж в продажбите на смартфони в Северна Америка през тримесечието.

За второ фискално тримесечие Lenovo докладва за 262 милиона долара чиста печалба, което е увеличение с 19%. За този период приходите на компанията възлизат на  10.5 милиарда долара.