Ако не сте вярвали, че нещо може да се бори с възможностите на iPad Pro и Microsoft Surface Pro, то помислете отново. Lenovo вчера представиха нов вид устройство, което изглежда има дори повече козове от своите конкуренти.

Отдавна чакаме някой да направи голяма иновация в света на таблетите и това нищо чудно да стане точно Lenovo. На IFA вчера китайският гигант показа нещо, което нарича Yoga Book. Това е полу-таблет, полу нещо друго… Устройството има две части. Едната, разбира се, е дисплеят. Другата обаче не е разкачаща се клавиатура. Всъщност говорим за гладка повърхност, работеща с Wacom технология и възприемаща тъч команди. Тази втора част може да действа като дъска за за писане със стилус, или пък да светне като клавиатура, с която да пишете.

Yoga_Book_Handwriting_Digitized_PortraitLenovo имат два различни варианта на Yoga Book — единият е с Windows 10, а другият работи под силно модифициран Android. Останалите спецификации са еднакви — 10.1-инчов (1920 x 1200) дисплей, 4GB RAM, 64GB вградена памет с място за microSD карта и Intel Atom 5x процесор.

Най-интересното при Lenovo Yoga Book обаче идва, когато започнете да използвате стилуса и дъската за писане. Освен да пишете по нея с джаджата, можете да правите и нещо много по-интересно. Именно — да заредите мастило в стиулса и да пишете върху лист хартия, поставен върху дъската. По този начин получавате хартиени записки, а таблетът ги запазва в електронен вариант, посредством Wacom технологията.

Yoga_Book_Pen_Close-upLenovo Yoga Book излиза на пазара срещу 499 долара (за Android версията) и 549 долара (за тази с Windows 10), като това включва в комплекта и специалния стилус. Много бихме се радвали ако имаме възможност да тестваме това интересно устройство.

lenovo-yoga