Lenovo представи своя уникален ултрабук компютър Lenovo ThinkPad X1 Carbon, таблетa ThinkPad Tablet 2 и ултрабук модела ThinkPad T430u в чест на 20-годишнината на марката ThinkPad. Компанията демонстрира дългоочакваните модели на събитие в Lenovo Exclusive Store. Изключителни продукти от 20-годишната история на марката, като известният лаптоп ThinkPad 701c с “butterfly” клавиатура, също бяха изложени на събитието, с което Lenovo отбеляза 20 години на иновации.

Изработен от карбонови нишки, Lenovo ThinkPad X1 Carbon е най-лекият 14-инчов ултрабук компютър в света. Моделът е създаден за потребителите, които търсят мобилност, производителност, забавление и дизайн от най-високо ниво. Първият таблет на Lenovo, специално разработен за работа с Windows 8 – ThinkPad Tablet 2, идва с важни акценти, сред които: специален стилус за точно въвеждане; 3G безжична връзка; функции за сигурност, като четец за пръстов отпечатък; функционалности за подпомагане на управлението на IT ресурсите в корпоративни мрежи, както и поддръжка и сервиз на корпоративно ниво.

„Изключително сме горди от факта, че се превърнахме в ключова марка с лоялни клиенти и фенове, които се вълнуват от всяко ново поколение ThinkPad продукти”, каза Владислав Иванов, мениджър Consumer Business, Lenovo България. „Радваме се, че отбелязваме 20-годишнината на марката с представянето на ThinkPad X1 Carbon и ThinkPad Tablet 2. Тези модели са олицетворение на стремежа ни да достигнем до върховете в дизайна и производството.”

Повече от ултрабук

X1 Carbon е изключително мобилен. С тегло от едва 1.36 кг, моделът предлага висококачествен 14-инчов дисплей в корпус с размерите на 13-инчов лаптоп. Независимо от лекотата му, резултат на конструкцията от карбонови влакна, ултрабук компютърът безкомпромисно поддържа легендарната за ThinkPad издържливост, която позволява употребата му при всякакви условия. За да отговори на все по-високите изисквания на потребителите, X1 Carbon осигурява 8-часова самостоятелна работа на батерията и най-доброто на пазара време за зареждане с технологията Lenovo RapidCharge (за 35 минути зарежда 80% от батерията). Благодарение на 3G възможностите и hotspot технологията, потребителите са свързани с интернет навякъде и по всяко време.

Макар и с компактен дизайн, X1 Carbon обогатява потребителското изживяване със своята клавиатура с подсветка. Така моделът доказва, че марката ThinkPad предлага най-комфортните и прецизни клавиатури на пазара. X1 Carbon притежава и мултитъч тъчпад със специално стъклено покритие, HD камера за лицево разпознаване, стерео микрофони с технология за изолиране на страничния шум и Dolbi аудио-система за кристален звук.

С вградената Intel® vPro технология, X1 Carbon е един от първите ултрабук компютри, които осигуряват на корпоративните клиенти възможности за управление и сигурност. Потребителите могат да използват докинг станцията Lenovo USB 3.0 Dock, за да организират по-добре работното си пространство. В допълнение, Lenovo предлага набор от пакети за сервиз и поддръжка, като удължаване периода на гаранцията и защита от инцидентни повреди.

ThinkPad Tablet 2: Нова сила да създавате

Технологични решения като ThinkPad Tablet 2 скъсяват дистанцията между личния и професионалния живот. Базиран на новия Intel® Atom™ процесор и Windows 8 Pro, ThinkPad Tablet 2 винаги отговаря на начинa, по който потребителите работят в зависимост от средата, в която се намират. Таблетът е с изключително тънък и лек дизайн – само 9.8 мм дебелина и тежест от 600 грама, съчетани с 10.1-инчов дисплей. Моделът предлага различни възможности за въвеждане на информация – мултитъч и специален стилус, който е изключително удобен за записки, подписи и попълване на формуляри. Опционалните ThinkPad Tablet 2 клавиатура и докинг станция към устройството доближават изживяването до това при работа с компютър. С широк набор от портове, включително стандартен USB порт, лесно можете да свържете друго устройство като монитор или принтер.

Подходящ при пътуване и за научна работа, таблетът ви дава възможност да останете свързани към интернет и продуктивни чрез 3G модула. Благодарение на възможностите за комуникация и забавление като HD дисплей, предна и задна камера за видеоразговори и снимки, стерео микрофони с технология за изолиране на страничния шум и HDMI порт, таблетът отговаря еднакво добре на лайфстайл и бизнес нужите на потребителите.

Докато крайните потребители биха харесали таблета заради неговия външен вид и високата му производителност, IT мениджърите ще се впечатлят от неговите възможности за сигурност и управляемост. Четецът за пръстови отпечатъци съхранява биометричните пароли. Криптираната вътрешна и външна памет отговаря на най-високите нива на изискванията за сигурност. С Windows 8 Pro и Intel x86 IT мениджърите могат да осигуряват на своите колеги VPN достъп, да ползват наличните опции за управление от Windows и да управляват различни приложения. В допълнение, Lenovo Services предлага пълен набор от пакети като допълнителна гаранция на батерията, защита от инцидентни повреди и други.

ThinkPad T430u: производителност за малкия бизнес

Ултрабук компютърът ThinkPad T430u подпомага работата и личните потребности на днешния малък и среден бизнес. T430u осигурява на професионалистите същия тънък и лек дизайн на ултрабук компютрите, конструирани за частни лица, без да лишава бизнес клиентите от висока производителност, при това на стартова цена от само $800. С възможност за уникална комбинация от NVIDIA GeForce видео карта и 1 терабайт дисково пространство, T430u има впечатляващи графични възможности и огромен капацитет за съхранение –рядкост при утрабук компютрите. С над 7-часовата самостоятелна работа на батерията, ThinkPad T430u осигурява целодневна свобода от зарядни устройства. Тъй като малкият бизнес рядко разполага с цял IT отдел, T430u идва с предварително инсталирани приложения като Lenovo Solution Center и Lenovo Solutions for Small Business, базиран върху Intel Small Business Advantage – пакет от хардуерни възможности за подобряване на продуктивността и увеличаване на сигурността. Диагностичният център помага на потребителите сами, бързо и лесно да се справят с бекъп и възстановяване на информация, пароли, интернет свързване и анти-вирусен софтуер.

Цени и наличност

Ултрабук моделите T430u и ThinkPad X1 Carbon вече са налични в България. Цените на моделите започват съответно от 1999 лв. и 3059 лв. с ДДС. ThinkPad Tablet 2 се очаква да бъде наличен в началото на декември на цени от 1669 лв. с ДДС.

[nggallery id=34]